Fehérváriné Nagy Judit

Martfű Város Pedagógiai és Nevelési Díjában részesült, több éves kiváló pedagógiai munkájáért, FEHÉRVÁRINÉ NAGY JUDIT.

Fehérváriné Nagy Judit tanárnő 40 éven át, egy egész tanári pályát átölelően végzett pedagógiai és sportmunkát. Élete a sport, az egészség, a prevenció, a diákok segítése, vezetése. Tanári sport tevékenysége egész életén át Martfűhöz kötötte, köti ma is.

Az általános iskolai tanulmányait Rákócziújfaluban és Martfűn végezte, már ekkor elkötelezetté vált a sport és a testedzés iránt.

Középiskolai tanulmányait Tiszaföldváron, majd Szolnokon a Varga Katalin Gimnáziumban végezte, ahol egyre célirányosabban fordult a sport és a pedagógia felé, tanárnak készült.

Érettségi után az egri főiskolán biológia-testnevelés szakon diplomázott. A sport iránti elkötelezettsége még inkább megerősödött. A diploma megszerzése után visszatért Martfűre, és a Martos Flóra Általános Iskolában helyezkedett el.

Az oktatás, az iskola folyamatosan változott. Változott az iskola szerkezete, neve, de tanárnő mindvégig hű maradt Martfűhöz és az iskolához.

Kiváló pedagógiai érzékkel vállalt és kapott egyre több feladatot az iskolai életben a tanítás mellett; hosszú éveken keresztül osztályfőnöki tevékenységet végzett, táboroztatott és a diákok közösségi életét is szervezte, feledhetetlen élményeket szerezve diákjainak.

A diákok körében a sport szeretetét is erősítette, példát mutatott belső késztetésből is, hiszen elkötelezett és eredményes tájfutó volt.

A városi sportrendezvények oszlopos tagja volt, még most nyugdíjas tevékenysége során is aktív szervező.

A Damjanich Diák Sport Egyesület meghatározó embere volt, éveken keresztül a vezetőség tagjaként dolgozott.

Jelenleg folyamatosan önkéntes munkát végez középiskolánkban és a Városi Sportegyesület Természetjáró Szakosztályában is. A Damjanich emléktúrák fő szervezője, a programiroda koordinálója.

Középiskolánkban a hagyományosan megrendezésre kerülő egészségnapok lelkes segítője.

Az utóbbi években kiváló munkát választott magának. Látva a diákok - tanulók leterheltségét, már korábban is fontosnak tartotta az egészségmegőrzést és prevenciót, így megszerezte a gyógy testnevelői diplomáját, és ezen a területen is vállalta a diákok fejlesztését. Gyógy úszás óráira öröm járni, mert a játék, a sport, a mozgás és az egészség egyszerre ad élményt foglalkozásain.

Tanárnő mindennapjai az oktatás és nevelés tevékenységéhez kapcsolódnak: a pedagóguscsaládban, a saját gyerekek nevelésében, a középiskolás diákok fejlesztésében, a gyógy úszó általános iskolások körében.

Ha kell edzőként, ha kell munkatársként vállal szerepet az iskola életében, segíti a munkát. Az előző tanévben vehette át tanárnő a méltán megérdemelt Pedagógus Érdemrendet a 40 éves pedagógus szolgálatért. Köszönjük munkáját, jó egészséget, és sok-sok aktív évet kívánunk, szeretnénk, ha önkéntes támogatásával továbbra is körünkben lenne.

 Pedagógia díjához gratulálunk!”

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város