Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Bölcsőde bővítése, óvodai férőhelyek felújítása Martfűn (TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00001)

Projekt leírása:

A projekt keretében a Május 1. úti óvoda átépítésre kerül a tervezett bölcsődei funkciónak megfelelően, három gyerekszobával 40 férőhelyes, korszerű, nagy kerttel rendelkező bölcsőde létesül, összesen nettó 457,2 m2 alapterületen. A projekt eredményeként 6 új bölcsődei férőhely jön létre, ezáltal összesen 40 bölcsődei férőhely lesz Martfűn, megszűnik a 34 férőhelyes, tovább nem bővíthető Bata u. 4/a. alatti bölcsőde. Ez a fejlesztés jelenti az eredményességmérési keretindikátorok teljesülését is. Az épületenergetikailag részben már korszerűsített Munkácsy úti óvoda 2 csoportszobával, azaz 40 férőhellyel bővül. A meglévő lapos tetős felületek a jelenlegi követelményeknek megfelelő hőszigetelést kapnak. A városközponti városrészben fennmarad a meglévő 115 óvodai férőhely, de a gyerekek minden tekintetben korszerű körülmények közé kerülnek. A jelenlegi állapothoz képest a földgáz felhasználás több mint 60%-kal csökken, a villamos energia felhasználás kereken 60%-kal csökken és aCO2 kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul. A megtakarítás jelentőségét kiemeli, hogy a Munkácsy úti óvoda mostani épülete összességében megfelel az energetikai követelményeknek, vagy megközelíti azokat. A villamos energia megtakarítás alapvetően a napelemes villamos energia termeléssel valósul meg, így a megújuló energiahordozó hasznosítás mértéke is növekszik.

A fenntarthatóság mellett az esélyegyenlőségi követelmények is teljesülnek, a hatályos követelmények szerint akadálymentessé válik mindkét épület. A fejlesztéssel érintett intézmény vállalja a befogadó-elvű nevelési gyakorlat megvalósítását, beilleszkedési, magatartási nehézséggel küzdő, valamint a többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek integrált/integrációs nevelését, illetve a HH/HHH gyermekek integrációját. A korszerűbb körülmények, nagyobb helyigény a jelenleg is folytatott tevékenység fenntartását, bővítését segíti.

Az projekt magvalósítására kapott 119.989.300,- Ft, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatás.

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.09.14, a projekt fizikai megvalósításának befejezése: 2019.10.31.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város