"Önkormányzati elismerő oklevél" – Balanescu Liliána>>>

Önkormányzati elismerő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át Balanescu Liliána, a Szilver TSE versenyzője.

Balanescu Liliána tíz éve az egyesület eredményes táncosa. Hétévesen kezdett táncolni. Az akkori táncpartnerével négy évig táncoltak a művészeti iskolás versenyeken. 2011 decemberétől Mészáros Bencével alkotnak egy párt a táncparketten. 2012 májusában kezdtek el közösen versenyezni tíztáncos párosként. Heti négyszer edzenek Szentesen. A tíztánc igen komoly erőpróba, elődöntőről középdöntőig, illetve a végső cél a döntőbe betáncolni magukat.

2016 óta Lili a szentesi formációs csapatnak is tagja, tehetsége és szorgalma alapján. Ők a legfiatalabb párosa a formációnak. November 27-én Németországban rendeztek világbajnokságot, ahol 18 csapatból a 6. helyet szerezték meg. Az év utolsó versenyén, Békéscsabán, az országos bajnokságon, ifi A standard kategóriában 1. helyet, míg latinból 3. helyet értek el.  Az U 21. standard versenyen pedig 3. helyen végeztek. 

December 28. és január 3. között Amerikában, Miamiban az ottani magyaroknak táncoltak. Rövid pihenő után január közepén edzőtáborba mennek a februári magyar bajnokságra készülve, majd február 25-én Szocsiba utaznak, formációs Európa-bajnokságra.

László Csaba és Páli Viktória edzők szerint Lili olyan személyiség, hogy aki meglátja és megismeri mindig mosolygós arcát, egyszerűen nem lehet őt nem szeretni. Rendkívül tisztelettudó, szorgalmas, alázatos táncos. Olyan kisugárzása van, amit nem lehet megtanulni. Ő ezzel együtt született, és ezt a táncparketten ragyogóan tudja kamatoztatni.

2018-ban párjával utolsó éves ifisként versenyeznek. További táncos pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város