"Önkormányzati elismerő oklevél" – Hornyák Döme>>>

Az önkormányzati elismerések átvételének sorában Hornyák Döme triatlonos következett, aki azonban, a Héraklész válogatott tagjaként, a díjátadó időpontjában is edzőtáborban vett részt. Oklevelét és pénzjutalmát nagymamája, Horváth Dezsőné Száraz Irén vette át helyette, aki korábban szintén válogatott sportoló volt.

Hornyák Döme 16 éves, és tíz éve sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás alapjait, itt tanult meg kerékpározni, és így lett a választott sportága a triatlon. A martfűi klub színeiben a versenyeken egyre eredményesebben képviselte városunkat. Tízévesen sorra nyerte a versenyeket, 12 évesen korosztályos magyar bajnok volt. Az elmúlt években országos bajnokságokon egyéniben és csapatban is több magyar bajnoki címet és helyezést szerzett. Ez évben az Olimpiai Reménységek Versenyén harmadik helyezést ért el.

Három éve tagja a magyar triatlon Héraklész válogatott keretnek. 2017-ben elért eredményei alapján a 2018-as Rio de Janeirói Ifjúsági Olimpiára készülő triatlon válogatott keret tagja.

Döme magatartása, edzőihez, sporttársaihoz való viszonya, az edzésekbe fektetett munkája, szorgalma példaértékű. A választott sportágához való hozzáállása fegyelmezett és alázatos.

Eredményeihez gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város