Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Martfű város sport díja” – Iglódi Gergő>>>

A legmagasabb önkormányzati sport elismerést, „Martfű város sport díját” 2017. évben Iglódi Gergő karatés vehette át.

Gergő 2006 szeptemberében lépett be a martfűi karate dojo ajtaján és ismerkedett meg a kyokushin karatéval. Az edzéseken szorgalmasan dolgozott, és első övvizsgáját 2007 februárjában teljesítette. A következő mérföldkő az első színes öv, ami a kék, 2017 novemberében lett az övé, citromsárga övét 2011. tavaszán, a zöld övet pedig 2013. őszén köthette fel derekára. 2016 augusztusában vizsgázott le a fekete öv kapuját jelentő barna övre, amely vizsga igen emlékezetes, a vizsgaanyagban szereplő küzdelmi tesztet, amely 20 ellenféllel való küzdelmet jelent, éjszaka kellett teljesíteni.

Versenyzői pályafutása ezzel párhuzamosan szintén elkezdődött. Gyerek korcsoporttól kezdve folyamatosan versenyzett serdülő, ifi és junior korosztályban is. Az utánpótlás korosztály országosan elismert versenyzője, több évben is szerepelt az országos ranglista 1. helyén korosztályában és súlycsoportjában.

2015-ben lett a Magyar kyokushin karate válogatott tagja. Mestere, Stefanovics József és a szövetségi kapitány irányítása alatt három alkalommal képviselhette Martfűt és hazánkat. 2015-ben Lengyelországban az U 16-os Európa-bajnokságon 3. helyezést ért el, 2016-ban Grúziában, 2017-ben pedig Dániában a Junior Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett.   

Az eddigi versenyzői karriere tíz év munkáját öleli fel, melynek során több mint 30 versenyen indult el, ebből a hazai és a nemzetközi versenyeken 29 alkalommal állhatott a dobogón, 8 alkalommal aranyérmesként.

A versenyzés mellett nyitogatja a szárnyait a nevelés terén is. Szükség esetén a csoportokban részedzéseket és teljes edzéseket is tart. Tanulmányait a sport mellett szintén magas szinten műveli. Példamutató személyisége követendő az utána jövő generációk számára.

Iglódi Gergő mindezek elismeréseként vehette át a Martfű város sportdíját jelképező serleget. Önkormányzati elismeréséhez szívből gratulálunk, és további eredményes sportpályafutást kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város