Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A Római Katolikus Egyházközség hírei – 2018. június

2018. május 19-én, Pünkösd vigíliáján bérmálás volt a martfűi Szent Tamás-templomban. Egyházközségünkből tizenegyen részesültek a keresztény nagykorúság szentségében. Név szerint: Balogh Imre, Bíró Zoltán, Czetőné Székely Szilvia, Cseuzné dr. Gombár Tímea, Détár Előd Tibor, Illés Péter, Kapitány István, Kiss Helga, Pfeffer Éva Csenge, Rácz Zsombor és Szőke Gabriella.

Külön öröm számunkra, hogy közülük többen rendezték házasságukat, a polgári házasságkötés után egyházi házasságot is kötöttek.

A bérmálkozás azt jelenti, hogy felnőtt módon, teljesen és véglegesen Istennek és az Egyháznak akarom adni életemet. Ehhez kérjük, és remélhetőleg kapjuk a Szentlélek ajándékait és gyümölcseit.

A bérmálás a keresztény nagykorúság, személyes döntés szentsége, amelyet olyan korban szolgáltatnak ki, amikor már valaki képes éretten dönteni Krisztus és az Egyház mellett (a Váci Egyházmegyében az alsó korhatár 16. betöltött életév).

A bérmálásra készülők bérmanevet választanak maguknak. Nevet vagy új nevet a természeti népek akkor adtak a fiataloknak, amikor nagykorúvá avatták őket, vagy hőstettet hajtottak végre. Az új név új élet kezdetére és vállalására figyelmeztet, olyan szent nevét választjuk ekkor, akinek élete vonzó példa számunkra. A bérmanév mellett bérmaszülőt is választunk, aki majd segíti a megbérmáltat küldetése teljesítésében. Bérmaszülő az lehet, aki maga is meg van már bérmálva, vagyis részesült a bérmálás szentségében. Jó példával jár elől hite gyakorlásával, keresztény életével. Szükségünk van mai értékvesztett világunkban arra, hogy legyenek vonzó, követendő példaképeink.

Kívánjuk az újonnan megbérmált fiataloknak és felnőtteknek, hogy legyenek Krisztus tanúi ebben a világban, és jövőre ott legyenek azon befogadó közösség tagjai között, akik fogadják az új katekumeket, hittanulókat.

Előre jelezzük nyári programjainkból a következőket:

- A martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepe lesz július 1-én, vasárnap de. 11 órakor. Tartja Bobek Tamás tiszakécskei atya.

- Július 2-3-4-én, hétfőtől szerdáig lesz nyári napközis táborunk a tiszaföldvári plébánia kertjében.

- Július 30-tól augusztus 5-ig pedig a régiós Tiszás tábornak ad helyet a plébánia.

- Június 21-től, csütörtöktől délelőtt 10 órai kezdettel, heti rendszerességgel Baba-Mama Klub indul a tiszaföldvári plébánián, kisgyermeket nevelő édesanyák, családok számára.

Programjainkra szeretettel várunk mindenkit!

Kovácsik Antal
plébániavezető, állandó diakónus

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város