HDH-IAA 3D-s Íjász Európa-bajnokság – Varin, Szlovákia, 2019. 08. 19-24.

Kiváló eredményeket értek el a Martfű Városi Sportegyesület Deák Miklós Íjász Szakosztály versenyzői a 3D Íjász Európa-bajnokságon. Női csigás HU (vadász), egyéni kategóriában Angyal Klára I. helyezést ért el. Férfi felnőtt csigás HU kategóriában Rajna Attila a 26. helyen végzett – tájékoztatott Nagy Mihály szakosztályvezető.A bajnokság több mint 500 versenyző részvételével zajlott, 126 magyar indulóval, köztük két martfűi íjásszal. A versenyzők szerint szép környezetben, gördülékenyen és igazán színvonalasan zajlott az Európa-bajnokság.

A Deák Miklós Íjász Szakosztály11 felnőtt tagot számlál. Amatőr versenyeken mindannyian részt vesznek, a legjobbak pedig országos bajnokságokon is indulnak. Angyal Klára és Rajna Attila mellett a szakosztály más tagjai is számos versenyen érnek el kiváló eredményeket.

A szakosztály tagjai jó időben a Városi Sportcsarnok mögött edzenek, téli időszakokban pedig a csarnokban. A versenyfelkészülés folyamatos, és a leendő kihívások között a jövő évi világbajnokság is szerepel, amit 2020 augusztusában Magyarországon, Szekszárdon rendeznek meg.

Herbály Jánosné

2019-09-06 13:35