Megyei sakkverseny Martfűn, nagy küzdelmekkel

A Városi Sportegyesület sakk szakosztálya 2019. október 26.-án rapid sakkversenyt rendezett, amelyen a megye sakkozóinak apraja-nagyja képviseltetve volt. A legfiatalabb versenyző mindössze hatéves volt, míg a legidősebb a nyolcvan évet is betöltötte.Városunkban még nem rendeztünk ilyen nagy létszámú egyéni versenyt, négy korcsoportban 47 versenyző mérte össze sakktudását. Külön öröm, hogy a szebbik nem is jelentős létszámban képviseltette magát, 12 leány sakkozót üdvözölhettünk. 

A versenyen nagy küzdelmeket láthattunk. Jellemző, hogy a felnőtteknél kétszeri rájátszás után is kettős holtverseny maradt, így sorsolással kellett eldönteni az első helyet.

A sikerekben a martfűi versenyzők is kivették részüket, hiszen a nyolc kupából kettőt itthon tartottunk. Első helyezett lett korcsoportjában Vágner Hanna és Pintér Alexandra, míg Tichy Luca Sára és Farkas Réka ezüstéremmel távozhatott, de a többiek is nagyszerű győzelmeket arattak egy-egy játszmában.

Az eredményhirdetés során viszont mindenki örülhetett, mert mindenki kapott ajándékot és különleges e célra készített oklevelet.

Ezúton köszönjük segítőink munkáját: a Művelődési Központ kitűnő helyet biztosított a versenynek, a  Martfűi Média különleges oklevelet készített, és a verseny két főszponzorának, a Nemzeti Együttműködési Alapnak és a Generali a Biztonságért Alapítványnak.

Szilágyi Dezső

Tovább a képekhez>>>

2019-11-14 15:24