Igazi hősök születtek a három teltházas előadás alatt

„Történetek. Miért is szeretjük őket időtlen idők óta? A mesék mindannyiunk alapélményei. Annyira jó ezekbe belemerülni, például azért, mert rólunk szól. A mi örömünkről, bánatunkról. Vagy éppen azért, mert egyáltalán nem rólunk szól. Hanem egy távoli, elérhetetlen sosemvolt világról, amelynek minden részlete és rezdülése kizökkent minket a mindennapi állapotunkból."

Varázsnyelv, mesejáték 2019.Összefoglaló: Teljes előadás:

A Martfűi József Attila Általános Iskola diákjainak, pedagógusainak és Szülői Munkaközösségének és „A Boldog Gyermekekért Alapítványnak”az idei mesejáték megrendezésekor a fő célja az volt, hogy a nézőket kizökkentse egy kicsit a mindennapokból, és egy varázslatos világba repítse el két óra erejéig.

A varázslatos világban természetesen élnek „varázsnyelvű” szereplők. Ők azok, akik ki tudják olvasni a könyvből a hősöket. Valamikor jókat és valamikor gonoszokat. Valamikor mesehősöket, valamikor szuperhősöket. Persze a története végén Alexnek, a varázsnyelvű kisfiúnak köszönhetően mindenki visszakerül a helyére, és elveszettnek hitt anyukáját is visszakapja. A történet végére az is nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy a hősök attól igazán hősök, amit a szívükben éreznek.

És ezen a két napon a 3 teltházas előadás alatt igazi hősök születtek…

209 gyerekszereplő, aki mondataival, táncával, csodálatos énekhangjával varázsolta el a nézőket. Vagy a pedagógusok és technikai segítők, akik meseszép díszletet alkottak varázskezükkel, vagy tanították be a gyerekeket fáradtságot nem kímélve, vagy helyettesítettek az iskolában. Vagy azok, akik színpadra állították a darabot, és igazi színházi ügyelőként és súgóként tették gördülékennyé, vagy éppen a hang- és fénytechnikát kezelő kollégánk, akinek segítségével a történet igazán megelevenedett előttünk. Vagy a csodálatos szülői közösség, amely a gyönyörűbbnél gyönyörűbb jelmezeket megalkotta, meseszép és ínycsiklandó büfét rendezett be, hogy az előadások szüneteiben sem maradjon senki éhes, és pakolta a díszletet és jelmezeket.

Köszönjük mindazoknak a támogatóknak, magánszemélyeknek, vállalkozóknak, akik a mesejáték idei sikeréhez ismét hozzájárultak!

Mészáros Ágnes

Támogatóink voltak:

Szekeres Mónika Gizella

Gonda Lajosné

Oros Róza

Dr. Papp Antal

Kossuth Nyugdíjas Klub

Petróczkiné Oravecz Anikó

Czinege József

Illés Karolina

Ivankovics Dalma

Szabó Ferenc és Túróczi Katalin

Kovács Zsolt és Kovácsné Gál Márta

Pápai Zita

Simon Mária

Sági István

Bártfai Ilona

Gál Attila - Lilla Papír- Írószer

Rágyanszky István

Kovácsikné Gonda Anna

Jagasits Zsuzsanna

Bognár Brigitta és Kontos Tibor

Farkas Zsolt – Cibaki Farkas Pékség

Szekeres Mónika - Ibolya Virágszalon

Deszán Kft. - Szántóné Herczeg Klára

Szilver Alapfokú Művészeti Iskola, Szatmári-Nagy Szilvia

Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Játékvár Óvoda és Bölcsőde

Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár

Martfű Média

Martfű Város Önkormányzata

Martfűi József Attila Általános Iskola Szülői Munkaközössége

Martfűi József Attila Általános Iskola osztályközösségei (1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.a, 3.b, 4.a, 4.b, 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 7.c, 8.a, 8.b, 8.c)

Tovább a 2019.12.13 - "Varázsnyelv" - A Martfűi József Attila Általános Iskola mesejátéka képgalériához>>>

Tovább a 2019.12.13 - "Varázsnyelv" - A Martfűi József Attila Általános Iskola mesejátéka - csoportképek képgalériához>>>

2019-12-19 15:33