Kiváló egyéni és csapateredmények, dobogós helyezések – Triatlon Évértékelő Gála

Meghitt és örömteli pillanatok jellemezték az idén tizenhárom éves Martfűi Úszó és Triatlon Klub tizenegyedik évértékelő gáláját. 2020. február 2-án a Művelődési Központban gyűlt össze a martfűi triatlonosok nagy csapata, sportolók, kicsik és nagyok, szülők és meghívott vendégek, hogy méltóképpen ünnepeljék együtt a 2019-es évben elért sportsikereket.

A gála vendégeit a rendezvény háziasszonya, Tóthné Jenei Andrea üdvözölte szeretettel, aki tizedik éve segíti a klubot triatlonos anyukaként. Külön köszöntötte dr. Papp Antal polgármestert, a képviselőtestület tagjait és az intézményvezetőket.

Taps köszöntötte a gála főszereplőit, a sportoló fiatalokat, a klub elnökségének tagjait, Bakóné Gonda Ibolyát, Kissné Saliga Juditot, Kontra Lajost, Borbély Istvánt és a klub elnökét, Balogh Józsefet.

– Nap, mint nap szemtanúja vagyok a kemény munkának, amit a gyermekeink végeznek hittel, lelkesedéssel és alázattal. Látom a fejlődést, amely a szorgos munka és a rendszeres edzések nyomán megmutatkozik az eredményeikben, és ami még fontosabb, a gyermekeink egészségében és személyiségében is – mondta Tóthné Jenei Andrea.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub elnöke, Balogh József beszámolt az elmúlt szezon eredményeiről és sikereiről.

– A tavalyi beszédemet azzal zártam, hogy az eredmények tudatában nem dőlhetünk hátra, nem állhatunk le. E mondat jegyében vágtunk neki a 2019-es évnek. Elmondhatom, hogy ismét sikeres évet hagyunk magunk mögött. Klubunk, a Magyar Triatlon Szövetség száznégy tagszervezetét alapul véve, az előző évi eredmények alapján, az utánpótlás kategóriában az 5. helyen végzett.

Az utánpótlás korúak közül négyen érdemelték ki 2019 évben az aranyjelvényes minősítést: Németh Noémi, Danku Botond, Tóth Zalán és Pápai Balázs.

A Martfűi Úszó és Triatlonklub 2019-ben is több sportversenyt rendezett, köztük a Mezei Futás Diákolimpiát, ahol többszáz résztvevőt sikerült bevonni a Martfűi József Attila Általános Iskola közreműködésével.

A klub vezetője az előttük álló év célkitűzéseit, lehetőségeit is megfogalmazta. Fő céljuk, hogy a helyi versenyeken minél több gyereket próbáljanak megmozgatni, majd bevonni a klub életébe.

– Ennek a törekvésünknek az lesz az eredménye, hogy egy pár éven belül rendezvényünkön egyre több sportoló jelenik itt meg, egyre jobban megtöltjük majd ezt a termet, és tovább tudjuk vinni a sikereket, azt, amit 13 éve elterveztünk.

Az egyéni értékelések sorát Botka Anikó, Hornyák Döme és Pápai Balázs eredményeivel kezdte az egyesület elnöke, akik a versenyeken nyújtott rendkívüli eredményeikkel ismételten kiérdemelték, hogy 2019-ben Héraklész válogatott kerettagok legyenek. Laczkó Szabina duatlon országos bajnoki címet szerzett, illetve triatlon országos ranglista első helyezését is kiemelte Balogh József.

Színpadra szólították Tóth Zalánt, Deák Dorinát, Takács Zalánt, Burján Tamást és Szabófi Istvánt, akik kiemelkedő teljesítményükkel, szorgalmukkal a legtöbbet tettek a 2019 évi sikerekhez. Ajándékaikat Rágyanszky István alpolgármestertől vehették át.

– Tizedik alkalommal vagyok itt, és mindig külön örömöt jelent számomra. A sport ugyanis mindenre megtanít. Aki már felnőtt és a kenyere javát megette, tudja, hogy az élet küzdelem. Olyan dolgokkal szembesülünk felnőtt életünk során, amire talán sose számítottunk. A triatlonnal olyasvalamit tanulnak meg, amit a későbbiekben tudnak hasznosítani, akkor is, ha élsportoló lesz belőlük, és akkor is tudják használni, ha hétköznapi emberekké válnak: nyerni, veszíteni, örülni, sírni, egymást segíteni és fair módon sportolni, fair módon élni. Gratulálok!

A gálán a klub értékes tagjától búcsúzott. Botka Anikó tanulmányait szeptembertől Debrecenben folytatja, és az ottani triatlon klubhoz igazol át.

– Anikót amióta ismerem, a legeslegtöbbet hozza ki magából. Minden egyes edzésen, minden egyes versenyen a maximumot hozta, és ezt folytatja a tanulásban is, nem véletlenül a Debreceni Egyetemen tanul tovább. Köszönjük szépen Anikó ezt a 10 évet! – mondta Balogh József a klub megbecsült versenyzőjéről.

Legjobb eredményeiket felsorolva és a versenyeket, edzőtáborokat képekben is felidézve, korcsoportonként léptek a színpadra a klub sportolói.

Deák Dorina, Forgács Korinna, Németh Noémi, Haller Noémi, Danku Botond, Boros-Nagy Lili, Bontovics Márk, Gáspár Kata, Takács Zalán, Pató Luca, Kecskés Attila, Varga Zoárd, Serfőző Sára és Burján Tamás Farkas Roland, önkormányzati képviselőtől vehették át jutalmukat.

Bakó Zsolt, Fekete Szilveszter, Botka Tibor, Laczkó István, Danku László, Lefor Mercédesz, Csató Gergely és Sági Fanni díjazása következett Turnyánszkiné Enyedi Andrea önkormányzati képviselő közreműködésével.

Danku Csillag, Dobos Bence, Gál Dorka, Horváth Zoltán, Tóth Lőrinc, Szabófi István, Szabófi Renáta, Szűcs Lara, Tóth Adél, Csiker Péter, Enyedi Emília, Varga Zóra és Hallgat Dávid a triatlon klub legújabb generációjának tagjai, akikre nagy reménységgel tekintenek az idősebb sportolók. A legkisebbek díjait Földi Edina önkormányzati képviselő adta át.

Laczkó Enikő, Bácsmegi Laura, Deák Boglárka, Csüllög Marcell, Bakó Ferenc, Pápai Péter, Gáspár Barnabás, Hevesi Vajk, Kiss Ádám, Tóth Zalán, Kiss Anna, Pápai Balázs, Hornyák Döme, Laczkó Rozina, Laczkó Szabina és Botka Anikó szintén ajándékot vehettek át dr. Papp Antal polgármestertől.

A sportközösség a versenyeken és edzéseken megörökített felvételekből összeállított kisfilmeken keresztül mutatta be a klub életét.

Az estét tombola is színesítette.

A klub minden évben igyekszik meghívni különleges embereket. Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka lassan két éve táncolnak együtt a Szentesi Szilver TSE táncosaiként. Különleges produkcióval készültek erre az alkalomra

Dr. Papp Antal polgármester elismeréssel gratulált a fiatalok sikereihez, az önkormányzat további támogatásáról biztosítva a sportolókat és a klubot. A közvetlen anyagi támogatás mellett, a polgármester egy hétre ismét felajánlotta a klub edzőtáborozásához az önkormányzat balatoni üdülőjét.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub mozgatórugói az edzők, akik áldozatos munkájukkal segítik a gyermekek fejlődését. A szülőknek fontos, hogy az otthoni és az iskolai biztonságos környezet mellett, az edzéseken is a legjobb helyen tudhatják a sportoló fiatalokat. – Vigyáztok rájuk, tanítjátok őket, minden élethelyzetben szeretettel közeledtek feléjük – hangsúlyozta Burjánné Anita, tolmácsolva a szülői közösség gondolatait. – Családias, szeretetteljes légkörben tudhatjuk a gyermekeinket és magunkat, szülőket is. Egy mondatban kifejezve érzéseinket: ez a nagy család nélkületek nem lehetne teljes. Mindenki nevében mondhatom, hogy továbbra is számíthattok ránk szülőkre. Köszönjük nektek a mindennapi odaadást és szeretetet, munkátokat még egyszer megköszönve kívánunk további sok sikert és egészséget!

A klub támogatóinak köszöntése is része a triatlon évértékelő gáláknak, nekik is megköszönve segítő tevékenységüket.

A siker legfontosabb összetevője a kitartás, az a rengeteg munka, amit napról napra, hétről hétre tesznek bele a triatlonos fiatalok a sportba.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub kiváló egyéni és csapateredményekkel, dobogós helyezésekkel zárta az elmúlt évet. Városunk összetartó sportközösségének gratulálunk, és hasonló sikereket kívánunk a következő idényben is!

Székács Szidónia

Tovább a képekhez (Botka Tibor fotói)>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város