Szomszéd települések irodalmi kapcsolata

Kengyel Éva művei is szerepelnek a 2020. január 22-én, Tiszaföldváron átadott Száz vers és novellák című kötetben.A tiszaföldvári Művelődési Házban tíz éve működik irodalmi kör Budai József címzetes nyugalmazott iskolaigazgató vezetésével. Szerkesztő munkáját szakmai hozzáértéssel, lelkesedéssel végzi évről évre. A kötet a helyi művelődési ház gondozásában jelent meg. Az intézményvezető, Dobróka András sokat dolgozott azon, hogy a kötet immár harmadik alkalommal is megjelenhessen. Az illusztrált, impozáns kiadványban az irodalmi kör tagjainak munkáján kívül tiszaföldvári kötődésű versírók alkotásai is helyet kaptak.

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepség keretében vehették át a szerzők az új köteteket, melyekből a Hajnóczy gimnázium diákjai adtak elő szemelvényeket. A rendezvény végén lehetőség nyílt dedikálásra is.

Kengyel Éva, aki huszonkét éves koráig Tiszaföldváron élt, szívesen fogadta a megkeresést és verseinek megjelenését. Személyes érintettségén túl örömmel nyugtázza, hogy néhány éve az irodalom nyelvén is elindult a két település között a művészi kapcsolat, amit igyekeznek még inkább elmélyíteni. A Martfű Városi Könyvtár 2019 évi költészet napi ünnepségén tiszaföldvári versírók művei is hallhatóak voltak, és az irodalmi kör tagjai szívesen látott vendégek más martfűi rendezvényeken is.

2020-02-21 13:11