Versekkel és tánccal űzték el a telet

Izgatottan várták a Játékvár Óvoda és Bölcsőde növendékei, hogy kezdetét vegye az ovis farsang. Az ünnephez kapcsolódó hagyományokról szól ez az időszak, ilyenkor a gyerekek mondókákat, dalokat és közös táncokat is tanulnak, hogy minél hamarabb megérkezzen a várva-várt tavasz.Az egész héten tartó jelmezbál különleges eseményeként – mindkét óvodában – Székácsné Tálas Gabriella és Kengyel Éva örvendeztette meg a gyerekeket mesés előadássokkal.

A Játékvár Óvoda Kossuth úti Tagintézményében február 19-én, a Munkácsy úti Óvodában pedig 20-án délelőtt tartották meg hagyományos farsangi mulatságukat.

Karneváli hangulat, játékos bolondozás és színes maskarák: a lányok körében a hercegnő, a fiúknál pedig a pókember és a rendőr jelmez bizonyult idén a legnépszerűbbnek, de találkoztunk cicákkal, egerekkel, tündérekkel és boszorkányokkal is. Nem csak a gyerekek, óvónőik is az alkalomhoz öltöztek, így megmozgatva, terelgetve az önfeledt lurkókat.

A maszkabál egyik fénypontja az ilyenkor elmaradhatatlan, finom farsangi fánk, amellyel a szülők készülnek a gyerekeknek.

A Játékvár Óvoda vidám délelőttjét a téltemetés hagyományos szokása zárja: kiszebábot készítenek, amit el is égetnek, miközben a gyerekek énekelve, különféle zajkeltő eszközöket használva jó messzire kergetik a telet.

Székács Szidónia

Tovább a 2020.02.20 - Farsang a Munkácsy úti Óvodában képgalériához>>>

Tovább a 2020.02.19 - Farsang a Kossuth úti Óvodában képgalériához>>>

Tovább a 2020.02.18 - Farsang a Bölcsődében képgalériához>>>

Tovább a 2020.02.17 - Farsang a Munkácsy úti Óvodában képgalériához>>>

2020-02-26 16:50