Érzelmek fekete-fehér pillantásával…

A képek megmerevedett fekete-fehér pillanatok, amelyeket, ha egy kicsit tovább szemlélünk, láthatjuk a pillanatok folytatását – hangzott el Holló Ádám amatőr alkotó grafikai kiállításán, mely „Feketén-fehéren” címmel indult útjára 2020. március 5-én a Martfű Városi Művelődési Központban. Élete első kiállítására ezekből a pillanatokból válogatott 27 rajzot, rajzocskát: családi képek, portrék, nők-férfiak, tündérek, állatok és sejtelmes csodák feketén-fehéren, fehéren-feketén.A megnyitón jelen voltak ismerősök, barátok, családtagok és Gonda Istvánné Zsuzsa, akiket Asztalosné Kocsis Enikő nagy szeretettel köszöntött. – Nekünk minden kiállítás ünnep, még inkább, ha egy martfűi fiatal alkotót köszönthetünk a Művelődési Központ galériáján – mondta kulturális intézményünk vezetője. Örülök, hogy Holló Ádám és családja négy éve itt lakik Martfűn! Fantasztikus, hogy mit tud kihozni ezekből a vonalakból, melyeken keresztül csodálatos érzelmeket közvetít mások felé.

A kiállításmegnyitó műsoraként Székácsné Tálas Gabriella és dr. Molnár Edina zongorajátékát hallhatta a közönség.

Holló Ádám két csodálatos fiú apukája, akiket feleségével nevelnek. Nyomozóként dolgozik Budapesten, előtte katona volt Szolnokon. A katonaság alatt külszolgálaton járt Afganisztánban, jelenleg munka mellett a Közszolgálati Egyetemen tanul.

De miért is kezdett el rajzolni Holló Ádám? – vetette fel a kérdést Gonda Istvánné megnyitóbeszédében.

– Azt hiszem mindenki tudja, hogy Afganisztánban harcolni nem egy rózsaszín leányszobában való álmodozás. 2009-ben stresszoldásként kezdett el grafittal alkotni, úgy, hogy azelőtt soha nem foglalkozott rajzzal. Teljesen autodidakta módon próbálgatta a formákat, és azóta is rajzol, azt és ahogy az érzelmei, a hangulata diktálja.  

Az is kiderült, hogy Ádám alkotni csak csendben, elvonulva, zenehallgatás mellett szokott. – Ezeknek a hatására valami elindul benne, megmozdul a kéz, a vonalak feketén vagy fehéren sokasodnak a papíron, és készülnek a rajzok. Beszűkül a tudata, a külvilág megszűnik számára, csak az alkotás öröme, izgalma, beteljesülése, a lélek tisztulása fontos azokban a pillanatokban – mondta Gonda Istvánné Zsuzsa, majd így zárta gondolatait:

– Mi hétköznapi emberek szinte természetesnek vesszük mindazt, ami bennünket körülvesz, mindazt, amit mindennap látunk. A most kiállított rajzok valami plusz élményt nyújtanak számunkra, olyan pillanatot, érzelmek fekete-fehér pillantásával, amelyek kizárólag az alkotó sajátos nézőpontjából, meglátásából tükrözik a valóságot.

A különleges tárlat április 5-ig tekinthető meg a Martfű Városi Művelődési Központ emeleti galériáján.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

2020-03-12 12:56