Martfűi néptáncos siker Egerben

Kiemelkedő szerepléséért különdíjban részesítették, valamint a verseny zsűrije az ifjúsági korosztály legmagasabb szólótáncosi elismerését, a „Gyöngygalléros Táncos” címet adományozta Székács Annának a XI. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyen.Az ország legjobb néptáncosait felvonultató verseny döntőjét 2020. február 14. és 16. között tartották Egerben.

Az ügyes és tehetséges martfűi néptáncos Stonawskiné Busi Ildikó, a Martfű Néptáncegyüttes vezetőjének korábbi tanítványa, jelenleg a szolnoki Tisza Táncegyüttes tagja.

A verseny az Egri Kulturális és Művészeti Központ, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Martin György Néptáncszövetség szervezésében zajlott. A több mint 200 jelentkező 150 produkciója közül a zsűri a budapesti és nyíregyházi elődöntőkön válogatta be a legjobb 62 produkciót az egri döntőbe.

Az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny célja, hogy   önálló   bemutatkozási, találkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson az ifjúsági korosztályú, tehetséges néptáncosoknak.    

Székács Anna és kísérőpartnere, Herke Tamás Bence, györgyfalvi csárdást, emellett szlovák néptáncot, raszlavicai krucena és csárdást mutatott be a szakmai zsűrinek, bizonyítva a néptánc iránti elhivatottságát és tehetségét. Felkészülésüket Nánási Alexandra és Bólya Dávid segítették.

Székács Szidónia

2020-03-16 16:24