Tájékoztatás szájmaszkok igénylésének lehetőségéről, valamennyi településünkön élő személy számára

A 2020. április 07.-én közzétett tájékoztatónkban olvashattak az önkormányzat által biztosított szájmaszkok igénylésének lehetőségéről, melyet első körben a 65 év felettiek és a krónikus betegek vehettek át. Összességében eddig, az igénylések alapján, 411 darab maszkot osztottunk ki a Család- és gyermekjóléti szolgáltatás családsegítője és a kistérségi intézmény gondozónőinek közreműködésével.2020. április 20.-tól valamennyi településünkön élő személy számára nyitottá válik a szájmaszkok igénylése, melyre az alábbi telefonszámokon lesz lehetőség:

56/ 450-222 / 102-es mellék

56/ 450-222 / 114-es mellék

A szájmaszkok beszerzéséről folyamatosan gondoskodik az önkormányzat, érkezése ütemezett formában történik, a gyártók és forgalmazók kapacitásától függően.

Kérünk mindenkitől egy kis türelmet, hogy az igénylést követően lehetőségünk legyen a maszkok átadásának megszervezésére.

Az igényelt szájmaszkok első alkalommal átvehetőek 2020. április 28.-án (kedden) és 2020. április 30.-án (csütörtökön) délelőtt 8.00-10.00 óra, valamint délután 14.00-16.00 óra között, a Polgármesteri Hivatal földszintjén. Ezt követően továbbra is minden héten a keddi és csütörtöki napokon és a fenti időszakokban van lehetőség a megigényelt szájmaszkok átvételére.

Kérjük, a megigényelt és átvett maszkot mindenképp használják elsősorban forgalmas helyeken, közterületen, illetve minden alkalommal, amikor személyes kapcsolatba kerülnek embertársainkkal.

Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy a szájmaszk viselése nem nyújt 100%-os védelmet a koronavírussal szemben. A legfontosabb védelem, hogy kezünkkel ne nyúljunk az arcunkhoz, orrunkhoz, szemünkhöz, ebben akadályoz meg bennünket a maszk viselése. A maszk helyes használata mellett (takarja az orrot és az állat) legalább ennyire fontos a megfelelő, rendszeres kézmosás.

Továbbra is kérem, támogassuk, segítsük egymást, különösen az időseket és beteg embertársainkat. Vigyázzunk mindannyiunk egészségére, és ennek érdekében tartsuk be a szükséges óvintézkedéseket.

Gonda Lajosné

intézményvezető

Martfű Város Önkormányzata

Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ

2020-04-16 12:52