„A törekvésben rejlik a tökéletesség” – Ballagások a martfűi általános iskolában

Csengetés, virágátadás, az iskolai termek, terek bejárása, a ballagás megszokott elemei az idén másként. Három végzős osztályát külön- külön időpontban várta rendhagyó ballagási ünnepségeire a Martfűi József Attila Általános Iskola 2020. június 20-án, szombaton.– 95 napot töltöttünk karanténban, azóta elvétve láttuk egymást személyesen. Van, akivel egyáltalán nem találkoztunk a tegnap esti bankettig, ahol mondhatom, példamutatóan viselkedtetek, szinte már felnőttként! – szólította meg a ballagó diákokat Földi Edina. – „Csak” 3 hónapot tett ki az itt eltöltött 8 évetekből ez az időszak, mégis azt gondolom, hogy a finis legszebb pillanatait kényszerülünk nélkülözni miatta – fogalmazott az iskola igazgatónője, az igazán nehéz feladataik közé sorolva az idei ballagások megszervezését.

– Olyan évfolyamot engedünk most el, akik nem párokban, esetleg kis csoportokban gondolkodtak, hanem nagy, évfolyam szintű összefogásokban. A vírus „eltörölte” többek között a kézis fiúk diákolimpiai döntőjét is - amire valljuk meg, évek óta nem volt példa -, de soha nem lehet eltörölni azt a szurkolótáboros élményt, amit veletek közösen éltünk meg.

Nem volt és nem lesz bál, záró osztálykirándulás, szerenád és ballagás, e tekintetben is elképesztő érzelmi hullámvasutat jártunk meg veletek.

De tudjuk és tudjátok, hogy nem a nincsre, a nemre, a meg nem valósultra fogunk emlékezni, hanem RÁTOK! A mosolyotokra, a jókedvetekre, az örök tréfa-hajlandóságotokra, a versenyekre, a röhögéseitekre, a tapsra az ebédlőben, az osztálybulikra, a csapatra és a KÖZÖSSÉGRE! De az egyénekre sem kevésbé.

Kívánom, hogy egytől-egyig érjétek el a számotokra kitűzött célt, és ne felejtsétek “Nincs tökéletes munka és teljesítmény, de abban igenis van tökéletesség, ha törekszünk rá. A törekvésben rejlik a tökéletesség. A gondolkodásban, a felelősségérzetben, a becsületességben.” – búcsúzott az iskola végzőseitől Földi Edina, bízva mindegyikőjük jó döntésében, célelérésében és a mielőbbi személyes találkozásban.

A Városszépítő Egyesület ajándékaként ebben az évben is olvashatják az igazgatónő búcsúzó gondolatait a nyolcadikos gyerekek és szüleik egy, a ballagótarisznya mellé kapott kiadványban.

A ballagás elmaradhatatlan részeként a kiváló tanulmányi, sport és művészeti teljesítményeket is elismeri Martfű Város Önkormányzata, a tantestület, a Szolnoki Tankerületi Központ és a Boldog Gyermekekért Alapítvány.

8. év végén kitűnő tanulmányi eredményt értek el: Túróczi Anett 8.a, Bencsik Evelin Kata 8.a, Czene Csaba 8.b.

Nyolc éven át kitűnő tanulók voltak: Tor Sándor 8.a, Bakó Ferenc István 8.b, Tóth Endre Benedek 8.b.

Kiemelkedő tanulmányi eredményükért és példamutató szorgalmukért jutalomban részesültek: Rónyai Dominik 8.a, Krakkai Kinga 8.a, Háfra Andrea 8.a, Deák Boglárka 8.a, Varga Kata 8.a, Katona Balázs 8.a, Bartus Csaba 8.b, Halmi Zina 8.b, Laczkó Enikő Éva 8.b, Pázmándi Petra Emese 8.b, Stoica-Bodor Simon 8.b, Erős Luca Eszter 8.c és Gaál Vivien Noémi 8.c.

Jó tanulmányi eredményüket és közösségben végzett munkájukat díjazták Csala Milán Péter 8.c, Kiss Ádám 8.c, Szabó Vivien 8.c, Zsemlye Emese 8.c, Polgár Dóra 8.c és Sebestyén Gergely Gábor 8.c tanulóknak.

Közösségi munkájukért vehettek át elismerést: Földi Liza 8.a, Jakab Attila 8.a, Kárász Sophia 8.a, Kóródi Bodza 8.a, Patonai Laura 8.a, Árvai Csenge 8.b, Sipos Fanni 8.b, Igricz Dorina 8.c, Takács Anna 8.c, Kántor René József 8.c, Kecse Norbert Gyula 8.c, Tóth Réka 8.c és Vörös Máté 8.c.

Sporttevékenységéért és példamutató magatartásáért Kecskés Lili 8.a és Fejes Gábor 8.a, kimagasló sporttevékenységéért, közösségi munkájáért és jó tanulmányi eredményéért Szikszay Máté 8.c, kimagasló sporttevékenységéért és közösségi munkájáért Bácsmegi Laura 8.c, Fekete Benjámin 8.c, Csüllög Marcell 8.c és Kovács Szabolcs 8.c vehetett át ajándékot.

A digitális oktatás során tanúsított szorgalmáért Biri Dominik 8.a, Légrádi Simon 8.a, Melis Adél 8.b, Pápai Péter 8.b, művészeti tevékenységéért pedig Szőke Dorina 8.b részesült elismerésben.

A Varázsnyelv című mesejátékban a közönséget felejthetetlen élménnyel megajándékozó ballagó diákok teljesítményét és az osztályközösségeket segítő szülők munkáját is megköszönte az iskola igazgatónője.

A táncművészetben elért kiemelkedő művészeti tevékenységéért elismerést vehetett át Varga Kata 8.a.

Katát az általános iskola 1. osztályától kezdődően a néptánc és a versenytánc érdekelte, majd 5. osztálytól a versenytánc irányt választotta. Fiú partner hiányában sokáig egyedül vagy duó lány táncokban versenyzett, majd 2017 szeptemberétől már párt találva kezdte meg a felkészülést a versenyekre. A szabadidősport keretében elért sikerek után igazolt versenyzőként folytatta a versenyzést. Az E osztályt kihagyva, egyből a D osztályba lépett, fél úton jár a C osztály felé.

ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVÉL kitüntetést vehettek át dr. Papp Antal polgármestertől: Bencsik Evelin 8.a, Deák Boglárka 8.a és Túróczi Anett 8.a. Felkészítő pedagógus: Botka Anikó.

2020. január 25-én az általános iskola háromfős csapata részt vett a Pálfy-Vízügyi Szakgimnázium által szervezett megyei versenyen, ahol „A legjobb előadás” különdíjat és az összetett verseny II. helyezését szerezték meg a lányok.

ÖNKORMÁNYZATI ELISMERŐ OKLEVÉL díjazásban részesült az iskola fiú kézilabda csapata.

A 2019/2020-as tanév mérföldkőnek tekinthető a fiú kézilabda sportágban. Hosszú idő elteltével az iskola csapata a megyei diákolimpia döntőjébe jutott. A siker a kimagasló egyéni teljesítményeknek és az összetartó, egymásra odafigyelő csapatjátéknak volt köszönhető.

A csapat gerincét adó - már ötödik éve versenyszerűen együtt kézilabdázó - játékosok, Fekete Benjámin, Kovács Szabolcs, Szikszay Máté 8.c osztályos tanulók, és az egy korosztállyal lentebb játszó Szikszay Nándor 7.c osztályos diák által képviselt tudást és tehetséget (a fiúk az egyesületi csapatukkal is vezették a bajnokságot) jól egészítette ki a testnevelő által javasolt játékosok, Stoica-Bodor Simon, Tóth Benedek és Balla Róbert 8. b osztályos, illetve Kántor René és Kiss Ádám 8.c osztályos tanulók szorgalma és tanulni akarása.

A győzni akarás azt eredményezte, hogy a martfűi rendezésű négyes tornáról a megyei döntőbe jutottak. Sajnos a koronavírus okozta helyzet miatt ennek megrendezésére már nem került sor, pedig a csapatnak jó esélye lett volna fényesebb érem megszerzésére is.

ROZSÁN CSONGOR-DÍJAT vehetett át Berta Tibor 8.b, a Bozsik tornákon, területi és megyei bajnokságon elért 1-2. helyezéseiért. Tibi 2. osztályos korában kezdett el focizni, és egyből a kapus poszton helyezkedett el. Eddigi sportpályafutása alatt három alkalommal kapta meg Martfű Város Önkormányzatának elismerő oklevelét. Tibi jó képességekkel, mentalitással rendelkezik. Szeretne folyamatosan fejlődni, és ezért hajlandó is dolgozni. Az évek során nemcsak az aktuális korosztályában, hanem az idősebbek között is lehetett rá számítani, úgy az edzéseken, mint a meccseken, és rendre meg is állta a helyét.

Az idei tanévben JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ díjban részesült: Deák Boglárka 8.a. triatlon és duatlon váltó OB 1-2. és aquatlon 1-2. helyezéseiért.

Boglárka óvodás korában kezdett sportolni. Ahogy felkerült az iskolába, Botka Tiborral megtanulta az edzések és a versenyek alapját. Erre a biztos alapra ráedzettek kicsit, és most már a „nagyoknál Józsi bácsival és Kovács Petivel keményen nyomjuk az edzéseket” - fogalmazott Bogi, visszaemlékezve a kezdetekre.

JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ díjat vehetett át: Bakó Ferenc 8.b. Fecó kisgyerek kora óta tagja a Martfűi Úszó és Triatlon Klubnak. Kitartó munkája, elszántsága az évek során mit sem csökkent. Egyéni eredményei is szépek, tekintve népes korosztályát, de kimagasló teljesítmények csapatszinten jelentkeznek. Fecó kimagasló tanulmányi munkáját, szorgalmát a nyolc éven át nyújtott kitűnő eredménye támasztja alá. Mindemellett oszlopos tagja volt a karácsonyi mesejátékoknak is. Sokrétű érdeklődése, maximalizmusa mindig is példaértékű volt társai körében.

A JÓZSEF ATTILA KUPÁT ebben a tanévben Tor Sándor 8.a vehette át, a Nyílt Európa-bajnoki és magyar bajnoki dobogós helyezéseiért, valamint nyelvi és matematikai versenyeken elért sikereiért. Sanya elsőosztályos korában ismerkedett meg a karate sporttal. Gyorsan megmutatkozott tehetsége, fegyelmezettsége. Kellő kitartással, szorgalommal szinte évente változott övének színe: jelezve a sikereit, fejlődését. Ma már zöldöves versenyzője a martfűi kyokushin klubnak. Sikeres sporttevékenysége mellett kitűnő tanuló. Példás magatartásával méltó példaképe társainak. Mindezek mellett tanulmányi versenyeken is öregbíti iskolánk hírnevét, szavalóversenyen, angol nyelvi, valamint matematika versenyeken szerepel szép eredményekkel.

AZ ÉV FELSŐS SPORTOLÓJA címmel Csüllög Marcell 8.c büszkélkedhet. Marci kicsi kora óta imádja a vizet. 4 évesen kezdett úszótanfolyamra járni, majd azután került Balogh József szárnyai alá.

Az általános iskola elkezdésével egy időben, 2012-ben lett tagja a Martfűi Úszó és Triatlon Klubnak. Az itt eltöltött sportévek komoly hatással voltak az életére. Megtanulta, hogy fontos az edzéseken való részvétel, hiszen úgy lehet jobb eredményt elérni. Az elvégzett munka meghozta gyümölcsét. A jó iskolai jegyek mellett Marci 3 éve, mióta korosztálya engedi, minden évben meghívást kap a Tiszaújvárosi Európa- és Világkupa döntőjén rendezett Utánpótlás Gálára, ahol az ország legjobb 16 versenyzője vehet részt. 2018-ban kiérdemelte az aranyjelvényes minősítést.

A Szolnoki Tankerületi Központ elismeréseit Zátroch Anett, a központ személyzeti osztályvezetője adta át az arra érdemeseknek.

Több évtizedes kiemelkedő, magas színvonalon végzett nevelő-oktató munkájáért Szabó Józsefné Margó tanító a Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevél díját vehette át.

Sulák Tiborné Erika, aki megérdemelt nyugdíjas éveit kezdi el tölteni, a Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevél díjában és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem díjban részesült.

A 2019/2020-as tanévben és a digitális tanrend kialakításában végzett példamutató és kiemelkedő tevékenységéért Sike Zsoltot, az iskola rendszergazdáját, a Digitális Oktatásért Díj kitüntetésben részesítette a Szolnoki Tankerületi Központ.

Több éves kiemelkedő, magas színvonalon végzett munkájáért Baloghné Köles Judit iskolatitkár a Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója Díj kitüntetésben részesült.

Több évtizedes kiemelkedő, magas színvonalon végzett nevelő-oktató munkájáért Szikszainé Angyal Mária a Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa Díj kitüntetést vehette át. Marika 2021-től jól megérdemelt pihenését kezdi el, 40 év pedagóguspályán eltöltött év után.

Az ünnepségeket zárva, új hagyományt teremtve, az osztályközösségeket jelképező, ősszel ültetett fácskáknál szalagokat és üzeneteket helyeztek el városunk ballagó általános iskolásai. Ezzel életük új szakaszába lépnek a martfűi fiatalok, középiskolásként folytatva tanulmányaikat, kitűzött céljaik eléréséért! Addigis, a nyári szünetre jó pihenést kívánunk!

Herbályné Kalmár Irén


Tovább a Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolából -
8.a. osztály (teljes felvétel) 
videohoz>>>

Tovább a Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolából -
8.b. osztály (teljes felvétel) 
videohoz>>>

Tovább a Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolából -
8.c. osztály (teljes felvétel) 
videohoz>>>


Tovább a 2020.06.20 - Ballagás az Általános Iskolában – 8.a képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.20 - Ballagás az Általános Iskolában – 8.b képgalériához>>>

Tovább a 2020.06.20 - Ballagás az Általános Iskolában – 8.c képgalériához>>>

2020-06-30 15:20