TérZene Program VI. – Szombaton ZŰRÖS BANDA koncert, magyar és balkáni zenei elemekkel, dzsessz és modern tánczenével a Művelődési Központ mögötti parkban

A Tisza Kvintett rézfúvós együttes könnyed nyáreleji előadása igazi zene élményt jelentett 2020. július 4-én, szombaton délután, a Művelődési Központ mögötti pihenőparkban.

 A Klasszikusok köztéren program július 11-én, szombaton 15 órakor a Zűrös Banda koncertjével folytatódik.

A Zűrös Banda zenéjében, a magyar és balkáni zenei hagyományok mellett, a dzsessz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat.

Első lemezük (2015) a megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben, felkerült a legrangosabb világzenei toplistára, a World Music Charts Europe legjobb albumai közé.

Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott. Tagjai: Básits Branka - ének, Bede Péter - szaxofon, Wertetics Szlobodán - harmonika, Varga Kornél - gitár, Boros Attila - basszusgitár, Kertész Ákos - dob.

A szervezők ezúttal is a Hősök tere út és a Művelődési Központ közötti pihenőparkba /rossz idő esetén a Művelődési Központ aulájába/ várják a zenekedvelőket.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>2020-07-09 14:45