Hurrá, kezdődik az iskola!

Intézményünk, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde évek óta eredményesen együttműködő kapcsolatot tart fenn a város általános iskolájával. Kapcsolatrendszerünkbe beépítettük az „OVI-SULI EGYÜTTMŰKÖDÉS, A SIKERES ÓVODA-ISKOLA ÁTMENET TÁMOGATÁSÁÉRT” jó gyakorlatot, ennek részét képezi saját innovációnk, FECSKETÁBOR néven.Idén nyáron már 9. alkalommal rendeztük meg ezt a színes programot, mely két napon keresztül várta érdekes, izgalmas játékokkal a gyermekeket és a felnőtteket, hogy megkönnyítsük számukra az egymással való ismerkedést, a szeptemberi zökkenőmentes iskolakezdést. Ez idén annál inkább fontosnak bizonyult, mert a vírus miatt sokan több hónapon keresztül most találkozhattak újra ovis társaikkal.

2020. augusztus 26-án reggel kis kalózoktól volt hangos a Munkácsy úti Óvoda udvara. Közel hatvan kisgyermek izgatottan és kicsit megszeppenve gyülekezett ezen a napon, hogy találkozzanak leendő osztálytársaikkal és tanítóikkal.

Szerdán délelőtt a Munkácsy úti Óvoda adott helyet a programoknak, ahol a tanító nénik és az óvó nénik vezetésével kialakult a kék és sárga kalózok hajója. Zenés tornával melegítették be kis kalózaink megfáradt izmaikat, ami után kíváncsisággal teli izgalommal, szorgalmasan gyűjtögették az elrejtett névtábláikat. A kék és sárga névtáblákból megtudhatták, ki melyik osztályba fog majd járni, kik lesznek az osztálytársaik és a tanítóik. Boldogan és büszkén viselték a nyakukban, jelezve, hogy ők bizony már iskolába készülődnek. Örömmel vették körbe leendő tanítóikat, ahol megkezdődött a kölcsönös ismerkedés, barátkozás. Ezután rögtön „kincset” lehetett keresni az óvoda udvarán, majd versenyjátékokban bizonyították rátermettségüket kis kalózaink az iskolai életre. Elemózsiáik elfogyasztása után az A osztályos lányok a B osztályos lányokkal, majd a fiúk kötélhúzásban mérték össze erejüket, és mindenki szurkolt saját, immár osztálytársának. A délelőtt zárásaként kalózsapkákat készíthettek a gyermekek, illetve játszhattak az óvoda új udvari játékain, mely után gyalogosan indultak a kis kalózok az óvó nénikkel és tanítókkal az iskoláig, ahol már izgatottan várták szüleik gyermekeiket.

Másnap a Martfűi József Attila Általános Iskolában folytatódtak a programok a tanító nénik irányításával, ahol szintén kalózos témájú játékok várták a gyermekeket. Ötletes játékokon keresztül bizonyíthatták óvodásaink, hogy megérettek az iskolakezdésre. A tornaterem izgalmas eszközeinek kipróbálása, a kincskeresés, a puzzle-játékok elragadták a kis kalózokat, nagyon ügyesek voltak. Végül az iskola falain elrejtett útjelző táblák segítségével megtalálták osztálytermeiket a gyermekek, melyet nagy örömmel vettek birtokukba.

Az óvó nénik és tanítók egybehangzó véleménye alapján az idei Fecsketábor is eredményesnek bizonyult, mert a gyerekek és a felnőttek kölcsönösen megismerhették egymást, élményekkel telve, szorongás nélkül kezdhették meg szeptember 1-én az iskolaévet.

Köszönjük az iskola részéről az együttműködést, az érdeklődést, és kívánunk minden „kisfecskénknek” nagyon sikeres tanulást!

Martfű, 2020. augusztus 31.

Szécsényi Zoltánné

óvodapedagógus

Tovább a képekhez>>>

2020-09-09 16:24