Lomtalanítás az október 5-ei héten, az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az önkormányzattal közösen 2020-ban az október 5-ei héten szervez a közszolgáltatás keretében ingyenes lomtalanítási akciót. A lom hulladék elszállítása az egyes körzetekben az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon történik. Október 5-én hétfőn, 7-én szerdán és 9-én pénteken a szokott módon, a hulladékszállítással megegyező napon lehet kihelyezni a lom hulladékot.A lomtalanítás miatt elképzelhető, hogy néhány utcában a gyűjtőjáratok késni fognak, amiért a szolgáltató az érintettek türelmét kéri.

A lomtalanításra vonatkozó információk, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tudnivalók mellett, az NHSZ Szolnok Kft. az év elején a háztartásokba eljuttatott szórólapján, a Martfű Magazin januári lapszámában és a városi honlapon is elérhetőek.

A szórólap alapján:

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Martfű valamennyi ingatlantulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

A lomtalanítási akció során NEM adható át, illetve NEM kerül átvételre:

- építési és bontási hulladék (Elszállítása külön megrendelhető az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáján vagy információs pontján)

- Veszélyes hulladék (Ezek a típusú hulladékok átadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, illetve gyűjtésükről, elhelyezésükről tájékoztatás kérhető a társaság ügyfélszolgálati irodáján.)

- Kertgondozásból származó zöldhulladék

- Elektronikai hulladék (az elektronikai hulladékok gyűjtését október 30. péntekre és november 11. szerdára szervezi az önkormányzat, ahol minden használaton kívüli, korábban árammal, akkumulátorral vagy elemmel működő gépet, készüléket le lehet adni, a Május 1 út 1. szám alatt, a VOLT AC RAKTÁRNÁL - szerk.)

Martfűi Információs Pont: 5435 Martfű, Szent István tér 1. Telefon: +36 (56) 555-005 E-mail: hulladek.szolnok@nhsz.hu

Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont: H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9. Telefon: +36 (56) 503-569 E-mail: ugyfelkozpont.szolnok@nhsz.hu

Herbály Jánosné


2020-10-02 13:30