A nehéz helyzetekben is gondoskodnak egymásról

Az idén jubiláló Martfűi Mozgássérültek Egyesületének megszokott társas élete is jelentősen korlátozódott az utóbbi időben, hiszen ők is abba a csoportba tartoznak, akik leginkább ki vannak téve a járványveszélynek. Az Idősek világnapján telefonon kérdeztük a civilszervezet vezetőjét, Mucsi Józsefné Ibolyát arról, hogy hogyan élték és élik meg ezt az időszakot.– A márciusban kezdődő, karanténos időszak alatt telefonon tartottuk a kapcsolatot. Minden nap kerestük egymást, hogy nincs-e baj, minden rendben van-e a másikkal. A korlátozások enyhítése után, a biztonsági előírásoknak megfelelően, kisebb összejöveteleket szerveztünk.

Szeptember 18. a mozgássérültek és más fogyatékkal élők világnapja. Ebből az alkalomból a martfűi mozgássérült közösség minden évben megtartja hagyományos rendezvényét, melyre az ország számos más részéről is érkeznek sorstársak. Az idén másképp ünnepeltek, árulta el az egyesület vezetője.

– Hogy biztos senki ne betegedjen meg, szűk körben, nálam találkoztak egyesületünk tagjai. Itt minden feltétel megvan ahhoz, hogy külön asztaloknál, három embernél több ne üljön egymás mellett. Nagyon jó hangulatban telt a nap, ekkor köszöntöttük az eddigi név- és születésnaposokat is.

Mivel a járványhelyzet újra fokozódik, a minden évben hagyományosan kiosztásra kerülő karácsonyi szeretetcsomagot már szeptember elején átadták az egyesület beteg, otthonukhoz kötött tagjainak, hogy az idén még biztosan célba érjen – számolt be Mucsi Józsefné Ibolya.

A Martfűi Mozgássérültek Egyesülete ebben az évben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A közösség tagjai a nehéz helyzetekben, saját betegségük mellett is gondoskodnak egymásról. A jubilálást, tekintettel a jelenlegi helyzetre, egy későbbi időpontban, 2021-ben szeretnék megünnepelni, akkor már tágabb körben – mondta az egyesület mindig fáradhatatlan vezetője.

Székács Szidónia

fotó: Martfűi Mozgássérültek Egyesülete - Óévbúcsúztató 2019.

2020-10-06 17:00