Kungfus hírek –Tizedik évad, a változások éve

Október 3-án volt kilenc éve, hogy elkezdtük a kungfu edzéseket Martfűn. Az idei ,,születésnap" változásokat hozott a klub életében.

Mint közismert, a város által elnyert pályázat eredményeként bővítik az idősek szociális ellátásához szükséges területet a Mártírok úti egykori általános iskola földszintjén. Hogy hogyan érinti ez a kungfusokat? 2013. óta a városi konditerem adott otthont foglalkozásainknak, amelytől az átalakítás miatt búcsút kellett vennünk.

Az új helyszín tekintetében megkerestem dr. Papp Antal polgármestert, melynek eredményeképp október hónaptól Martfű Város Önkormányzata az iskolaépület átalakítással nem érintett első emeletén biztosította egy terem bérlésének lehetőségét számunkra. 

Nem költöztünk messzire, azonban a helyszín megfelelő kialakítása már a mi feladatunk volt. Mesteremtől, Sifu Juhász Zoltántól tanultam, hogy nem csupán harcművészetet oktatunk, hanem közösséget is építünk, ahol az emberek számíthatnak egymásra. 

Ennek megfelelően fogtunk bele a munkába, azonban engem is meglepett az az összefogás, amelyet a tanítványok és családtagjaik, illetve hozzátartozóik részéről tapasztaltam. Mindenki becsülettel kivette a részét a munkából: volt itt gyerek, szülő, komplett család, barátnő, több aktív és egykori tanítványom is.  

Ezúton köszönöm meg mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a meglehetősen elhanyagolt és lepusztult teremből néhány nap alatt egy tiszta, rendezett és otthonos harcművészeti edzőtermet alakítsunk ki. 

Szintén köszönetemet fejezem ki a Kürti Gym csapatának az elmúlt közel nyolc évben tanúsított korrekt, segítő együttműködésért. Részükre további sok sikert kívánok!

A szeptemberi közmeghallgatáson Polgármester Úr elmondta, hogy az önkormányzatnak nem feladata a sportegyesületek és civilszervezetek eltartása. Klubunk ennek az elvárásnak teljes mértékben megfelel, sporttámogatást nem veszünk igénybe. Az átalakítást saját forrásból oldottuk meg, a klub működése pedig szintén önerőn alapul, nem terhelve a város költségvetését.

Tisztelettel

Sifu Kelemen Richárd

sportedző, klubvezető

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város