Újra futball-láz Martfűn

martfűi labdarúgócsapat idén nyáron, hét szűk esztendő után jutott vissza a megyei I. osztályba. Mindezt annak köszönhette, hogy a koronavírus miatt tavasszal félbeszakadt megyei II. osztályú bajnokságot meggyőző fölénnyel vezette márciusban.

A sikerben döntő szerepe volt annak, hogy a télen, hosszú évek után, sikerült hazacsábítani az élvonalat is megjárt Hevesi-Tóth Tamást, aki igazi vezére lett a csapatnak. A zömében helyi fiatalokból álló gárdához a nyáron csatlakozott a szintén saját nevelésű Székely Dávid, akit ugyancsak a megye legjobbjai között tartanak számon.

Az egyesület vezetése tudatosan építette fel azt a koncepciót, hogy az elkövetkező időszakban szeretné hazahozni a Martfűről elszármazott korábbi játékosokat, akikkel a szurkolók is azonosulni tudnak.

Nos, az első lépések meglehetősen jól sikerültek, hiszen cikkünk írásának időpontjában az újonc martfűiek, 10 fordulót követően, az igencsak előkelő negyedik helyen állnak a tabellán. Teszik mindezt úgy, hogy az első négy mérkőzést megnyerték, és sokáig az első helyen álltak.

A jó szereplés hatására a két legutóbbi hazai mérkőzésen régen látott szépszámú nézősereg tekintette meg a Törökszentmiklós és Tiszaföldvár elleni rangadókat. Újból komoly érdeklődés tapasztalható a csapat eredményei iránt, ami az elmúlt években kevésbé volt jellemző. Az eddig megszerzett tizennyolc pont várakozáson felüli, talán csak a Kunhegyes elleni vereség miatt lehet hiányérzetünk.

Ha a fiatalok kellő rutint szereznek és sikerülnek a remélt igazolások, akkor Martfű hosszú évekre meghatározó szereplője lehet Jász-Nagykun-Szolnok megye labdarúgásának. A cél tehát nem is lehet más, mint a helyi utánpótlásra támaszkodva és visszaigazolva a korábbi sikeres martfűi focistákat, egy olyan ütőképes csapat kialakítása, mely sok örömet okoz a remélhetőleg egyre nagyobb szurkolótábornak.

Az őszi szezonból hátralévő mérkőzések:

November 7. Martfű - Jászárokszállás 13.30

November 22. Martfű - Tószeg 13.00

November 28. Kisújszállás - Martfű 13.00

Várjuk a szurkolókat, hajrá Martfű!

Farkas Roland

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város