Különleges táncprodukciókkal varázsolják el a televíziónézőket

A martfűi Hegyes Bertalan karrierjének előszobáját a néptánc világa alkotta édesanyja és keresztanyukája révén, de igazából már általános iskolás korában megtalálta igazi hivatását, amely a társas tánc lett. Elmondása szerint, számára a tánc a legmeghatározóbb önkifejezési forma.A szakmában eltöltött 16 éve alatt 24 magyar bajnoki címet sikerült megszereznie, 2018-ban pedig átvehette a Magyar Táncművészeti Egyetem táncpedagógusi mesterdiplomáját.

A tehetséges táncművész most egy újabb, izgalmas megmérettetés részese, melyet a képernyőn keresztül több mint egymillió televíziónéző kísér figyelemmel: Hegyes Bertalan és táncpartnere, Gelencsér Tímea, korábbi szépségkirálynő hétről-hétre színpadra lép a Dancing with the Stars élő show-műsorban, ahol különleges táncprodukciókkal varázsolják el a nézőközönséget.

A TV2 kereskedelmi csatorna a Magyar Táncsport Szakszövetséget kereste meg azzal a céllal, hogy indul egy ilyen műsor, és ajánlásokat várt. A legjobb táncosokat gyűjtötték össze a huszonöt-harminc fős mezőnybe, amelybe Berci is bekerült. Az első körben egy beszélgetés volt, a másodikban táncot kellett oktatni a szerkesztőknek. Egy hét múlva felhívták, hogy megfelel minden kritériumnak, és szeretnének vele dolgozni.

Berci elárulta, hogy táncpartnerével, Timivel elég hamar, már az elő találkozáskor megtalálták a közös hangot.

– Úgy érzem, nagyon szuperül kiegészítjük egymást. A versenytáncos részeket a koreográfiában én találom ki, neki pedig rengeteg ötlete van, hogy milyen emelésekkel vagy látványelemekkel egészíthetnénk ki. Ez a FitKid-es múltjának is köszönhető, úgyhogy igazi csapatmunka a miénk!

A nézők és a zsűri számára hétről-hétre valami újat kell bemutatni. Egy-egy koreográfia betanulására és kidolgozására egészen kevés idejük van, a cél mégis az, hogy az élő adásokban magukhoz mérten mindig a maximumot nyújtsák és a legjobb formájukat hozzák.

– Minden hétköznap próbálunk 4-5, de van, hogy 6 órákat.  Emellé jönnek be a plusz nyitánypróbák, ruha- és kamerapróbák, amelyek rengeteg időt igényelnek, és az élő táncok előtt levetített kisfilmek forgatásáról még nem is tettem említést. Szóval egészen kitölti az összes szabadidőnket, de nem bánjuk, mert fantasztikus, hogy ebben a műsorban részt vehetünk szereplőként, és azt csinálhatjuk, amit szeretünk!

Az élő show-műsor nézősoraiban rendszerint jelen vannak rokonai, ami mindig nagy boldogsággal tölti el Bercit. Sokat köszönhet nekik azért, hogy idáig eljutott, és számíthat rájuk ezután is, mint korábbi versenyein.

– Mérhetetlenül büszke vagyok a martfűi mivoltomra, nem felejtettem el, hogy honnan jöttem, hol tanultam, kik tanítottak. Martfű kisváros, és éppen ezért érződik az, hogy mennyire erős a közösség, hiszen ismerjük egymást. Az összes közösségi platformon, ahol jelen vagyok, rengeteg üzenetet kapok barátoktól, ismerősöktől, volt osztálytársaktól, általános iskolai tanáraimtól, hogy mennyire büszkék rám és hogy egész Martfű egyként szurkol nekünk a TV képernyőin keresztül. Ez számomra mindig megható és azt érzem, hogy rengeteg erőt ad nekem, hogy a város, ahonnan származom, amelynek rengeteget köszönhetek, ennyire szeret!

Berci a Szentesi Szilver Táncsport Egyesületben tevékenykedik, mint mesterdiplomás tánctanár. Az egyesületnél főleg versenyző párosokat tanított, akikre a műsor miatt most nem tud annyi időt fordítani.

– A jövőben továbbra is szeretnék tanítani. Talán, a műsor után egy kis ismertségre szert téve, több helyre hívnak majd vendégtanárként, és országszerte taníthatok majd táncosokat. Ha lesz következő évada a műsornak és lesz rá lehetőségem, szívesen részt vennék abban is újra, mint profi táncos szereplő.

A martfűi táncos tehetsége mellé jó adag kitartás és elhivatottság is társul, ezért hisszük, hogy Berci minden maga elé kitűzött célját eléri, a műsorhoz pedig szurkolunk, hogy minél tovább eljussanak!

Székács Szidónia Víta

2020-11-06 15:02