A babafák a városhoz való kötődést erősítik

Tíz évvel ezelőtt indult az a kedves hagyomány, hogy Martfű újszülöttjeit facsemetével ajándékozza meg az önkormányzat. Az alkalmat közösségi eseménnyé emelték, és minden évben, a város egy-egy kijelölt közterületén szülők, nagyszülők és testvérek együtt ültetik el a családba újonnan érkezett baba kis facsemetéjét.Ezúttal 2020. november 7-én, a Tisza Ipartelep előtti Tisza cipő park területén ültettek facsemetéket a martfűi családok, ahol összesen 38 „babafa” talált új gazdára. Az idén juhar-, szil- és tölgyfa csemetét ültethettek a szülők az önkormányzat Településüzemeltetési Csoportja által előkészített ültetőgödrökbe. A telepített növény mellett emlékplakett jelöli a babafa kis tulajdonosának nevét.

A korábbi ültetési helyszíneken kiszáradt vagy kitört 27 „babafa” újraültetésére is sor kerül a közeljövőben, a babák nevét jelző táblák, karók javításával, pótlásával – jelezte Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa, a faültetés szervezője.

– Nagy öröm a város számára, hogy ilyen sok kisgyermek születik! A gyermekek hamar felnőnek. Később messzebbre kerülhetnek, iskolába, dolgozni, de mindig lesz olyan hely, ahova vissza tudnak térni. A szüleikhez, ide a városba, és lesz egy fájuk is, amelyhez kötődhetnek – mondta az eseményen dr. Papp Antal polgármester, arra kérve a szülőket, hogy óvják a gyermekeket és óvják az elültetett kis fákat, hogy együtt tudjanak növekedni.

Az ültetések során városunk közterei sok szép díszfával gazdagodnak. A „babafa” valódi, életre szóló ajándék, amely az itt élő fiatal családok és gyermekeik Martfűhöz való kötődését erősíti.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

2020-11-09 16:30