Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Garzonház komplex épületenergetikai felújítása MartfűnTOP-3.2.1-16-JN1-2019-00008


Projekt leírása:

 

Martfű Város Önkormányzata sikeresen pályázott Magyarország Kormányának az önkormányzati tulajdonban levő épületállomány energetikai felújításának megvalósítására az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítása érdekében kiírt felhívására.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az EU és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás összege: 102,2 millió Ft.

A Támogatási szerződés 2020.10.27-én lépett hatályba.

 

A projekt célja a Martfű Város „Garzonház” épületének olyan komplex épületenergetikai és megújuló energiát használó felújítása, amely jelentősen csökkenti a fenntartási költségeket, jelentős előrelépést mutat fel az energetikailag önfenntartó épület kialakítása irányába, számottevő fosszilis energiahordozó megtakarítás mutat fel, egyúttal komfortosabb és esztétikailag is színvonalasabb lakhatási körülményeket biztosít. A célkitűzés a felújításnál a közel nulla energiaigényű energetikai besorolás elérése.

 

A fejlesztés keretében az épület a közel nulla energiaigénynek megfelelő energetikai követelményeket teljesíti majd a következő műszaki tartalom alapján:

-       Homlokzati hőszigetelés 15 cm vastag grafitos EPS hőszigetelő táblákkal, 10 cm vastag XPS lábazati hőszigetelő táblákkal;

-       Lapostető hőszigetelés 25 cm vastagságban, terhelhető szigetelőanyaggal;

-       Nyílászárók cseréje háromrétegű üvegezésűre, műanyag szerkezetűre, az ablakok U=1,1W/m2K, az ajtók U=1,3W/m2K hőátbocsátási tényezővel

-       Napelemek telepítése 7,5 kW teljesítménnyel;

A projekt kiegészül még önállóan nem támogatható tevékenységekkel: projekt arányos akadálymentesítés, szabványos rámpa építésével, fűtéskorszerűsítéssel, a közös terek világításának LED-es korszerűsítésével.

 

A projekt tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2022. 01.29.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város