Ismét december, de mégis máshogyan...

Minden évben nagyon várjuk a decembert iskolánkban, közeledik a téli szünidő, jön a Mikulás, karácsonyi ünnepség, és ebben a hónapban rendezzük a végzősök szalagavató ünnepségét is. Ebben az évben ez egy kicsit máshogyan alakul...November 11-től a Dami is, mint minden középiskola, áttért az online oktatásra a vírushelyzetre való tekintettel. Ebben az oktatási formában sajnos már van gyakorlatunk: a tavaszi időszakban és szeptemberben is 10 napot dolgoztunk ilyen formában. A korábbi online oktatásnak most az előnyeit is élvezzük: gyakorlottabbak vagyunk, már jól tudja tanár és diák is használni a google tantermeket, tudunk videókonferencia elvén kontaktórákat tartani, feladatlapokat kiküldeni, visszakérni, dolgozatot írni.

Ez azonban hatalmas munka mindenki számára. Sokkal személytelenebb az online tér, mint a jól megszokott, kis, meleg, barátságos tantermeink. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy haladjunk a tananyaggal, és a tanuláson kívüli iskolai eseményeinket sem hanyagoljuk el.

Gyönyörű videós, prezentációs digitális ajándékok készültek szinte minden osztályban adventre, és nem feledkeztünk el iskolánk névadójának, Damjanich Jánosnak a születésnapjáról sem, akiről szintén digitális módon készítettek rendhagyó prezentációt a 10. A osztályos tanulók.

Nagy dicséret illeti a szakközépiskolai tanulóinkat, kiemelten az eladó képzésben résztvevőket, akik folyamatosan járnak a gyakorlati képzőhelyükre, és felnőttként igyekeznek segíteni ebben a nehéz helyzetben.

Az iskola tantermei, műhelyei üresek. Nagy öröm, amikor a gyakorlati képzési napokon, a biztonsági előírásokat betartva, jöhetnek gyakorlatra a diákok. 

Kedves Diákok!

Ebben az évben nem az a leggyakoribb kérdés, hogy "Mikor kezdődik a téli szünet?", hanem ez: "Mikor mehetünk ismét iskolába?"

Reméljük, ha minden szabályt, óvintézkedést betartunk, akkor mihamarabb, hiszen tudjátok a DAMI kapuja kitárva. Az itt dolgozó felnőttek, oktatók legalább annyira várják a viszontlátást, mint a diákok: kifertőtlenítették az iskolát, majd gyönyörű adventi díszbe öltöztették, szívet melengető gondolatokat osztanak meg, már a végzősök kis kék szalagját is ideröpítették az iskolába. Várjuk a tavaszi szalagavató lehetőségét! Tudom, hogy ünnepelhetünk együtt, ha most önmegtartóztatóak vagyunk!

Ne feledjük, a családunk, szeretteink érdekében kicsit megfontoltabban kell élnünk!

A Dami feldíszített, de kicsit üres falai közül kívánok minden diákunknak, szülőknek, partnereinknek, segítőnknek áldott, békés, egészséget megtartó, boldog karácsonyt!

Molnár Aranka

igazgató2020-12-14 16:56