Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ünnepvárás – Martfűi Református Egyházközség

"Ne féljetek, mert íme hirdetek néktek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lukács 2, 10-11)

Kedves Olvasók!

Az idei Advent más, mint a többi. Mindannyiunk élete megváltozott valamilyen szinten, ennek az évnek az elején már újabb és újabb próbatételeket kellett kiállnunk: új szokásokat kellett magunkévá tennünk (maszkviselés, idősávok, karantén, szociális távolságtartás stb.). Félelmekkel voltunk tele, de megbirkóztunk vele, a tavaszi nehézségek már a hátunk mögött vannak.

S nem lesz ez máshogy az adventi-karácsonyi időszakkal sem. Lehet, hogy más lesz, mint a megszokott, lehet, hogy új szokásokat kell bevezetnünk, de a szeretet és a leleményesség párosával széppé, meghitté tudjuk varázsolni így is az ünnepünket.

Ki kell lépnünk a komfortzónánkból, a megszokásaink kényelméből, s új utakat kell találnunk, hogy az értéket meg tudjuk tartani az Ünnepben. Persze, sok mindenről le kell mondanunk városi és családi szinten is, ami fáj, s meggyászoljuk. Ugyanakkor figyeljük meg, kinek mire nyílik új lehetősége az életében, s az ünnepében. S amikor majd újra szabad lesz, ami értékes és hiányzik; helyreállítjuk, s annál nagyobb örömünk lesz benne.

A gyülekezetünk élete is megváltozott. Templomi istentiszteleteinket a vírushelyzetben elővigyázatosságból eddig nem tarthattuk meg, igyekeztünk azonban minden tagunkat elérni digitálisan, kinyomtatott igehirdetések eljuttatásával, vagy telefonon. Templomunkat igény esetén kinyitottuk, hogy aki imádkozni szeretne, vagy megpihenni az Isten jelenlétében, megtehesse. Imasétára most is van lehetőség templomunkban, mely egyéni elcsendesedésre ad lehetőséget, különböző állomások bejárásával. Felekezettől függetlenül szeretettel ajánljuk, előre egyeztetett időpontban.

Az idei ünnepen Szenteste, azaz december 24-én 17 órakor tartunk a város főterén, a Szent István szobor előtt kültéri Istentiszteletet, ahova nagy szeretettel hívjuk és várjuk az ünnepelni vágyó embertársainkat! A hatályos előírásoknak megfelelően, fizikai távolságtartással vegyünk részt ezen az alkalmon, családonként külön állva. Szeretnénk, ha mindenki hozna egy gyertyát magával, s meghitt hangulatban együtt énekelve és imádkozva adnánk hálát Jézus Krisztus születésének ünnepén a szeretetért, az értünk született Megváltó Gyermekért ezen az estén.

Karácsony első és második napján pedig a templomban tartunk 10 órától ünnepi úrvacsorás Istentiszteletet, rövidített liturgiával. Ezekre az alkalmakra szeretettel várunk minden ünnepelni vágyót!

Megváltozott körülményeink ellenére, Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek a Martfűi Református Gyülekezet elnöksége nevében!

Szeretettel: Kupai-Szabó Tímea, lelkipásztor


ALKALMAINK:

DEC. 24. 17:00: SZENTESTI ISTENTISZTELET, helyszín: a templomok közötti tér

DEC. 25. 10:00: ÜNNEPI ÚRVACSORÁS ISTENTISZTELET, templom

DEC. 26. 10:00: ÜNNEPI ÚRVACSORÁS ISTENTISZTELET, templom

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város