Újabb útburkolati fényprizmák a biztonságos gyalogos átkelésért

Már jó ideje nem világítanak azok a burkolati fényprizmák, amelyeket két éve az önkormányzat telepíttetett a 442-es főút a Martfű vasútállomás és a Tisza Ipartelep melletti gyalogos-átkelőhelyéhez.Az utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a burkolati fényprizmák elhelyezésére csak önkormányzati megvalósításban látott lehetőséget ezen az útszakaszon. Az elektromos bekötéssel együtt közel egymillió forintos beruházással az önkormányzat tette meg ezt a fontos lépést, a gyalogos-átkelőhelyen közlekedők biztonsága érdekében.

A közút kezelőjénél máig nem sikerült elérni azt sem, hogy nagyobb teljesítményű izzók kerüljenek a gyalogátkelőt megvilágító lámpákba.

A fényprizmasor végleges meghibásodását követően több vizsgálatot folytatott le az önkormányzat, és most más technológiával, új, passzív és aktív, szolár prizma betétek beépíttetésével igyekeznek ismét biztonságosabbá tenni a gyalogos átkelőhelyet. A munkálatok elvégzése, az időjárás függvényében, néhány héten belül várható.

Herbályné Kalmár Irén

2021-01-11 16:22