Farsang az általános iskolában, szűkebb keretek között, osztályonként

Farsangi fánk, pufóka, teremben áll a móka

(Czeglédy Gabriella: Áll a bál, részlet)

Február 12-én elérkezett a farsang várva várt napja a Martfűi József Attila Általános Iskolába. Igaz, rendhagyó módon, de minden hozzávaló adott volt, ami a jókedvhez, mulatsághoz, vidámsághoz szükséges. Volt itt fánk, tömérdek, pufóka, és minden osztály termében állt a móka, ráadásként megérkezett az igazi tél sok-sok hóval!Délelőtt 11 osztályunk bemutatta kis táncát, amelyre lelkesen készültek osztályfőnökeikkel, és ötletesnél ötletesebb jelmezeket is láthattunk, amelyeket a szakavatott zsűri értékelt is.

A szülők, gyerekek, a Boldog Gyermekekért Alapítvány és a Szolnoki Tankerületi Központ óriási segítségével sok gyermek örülhetett tombolanyereményének.

A délelőtt folyamán, a csodaszép fehérséget kihasználva, hóemberépítő-versenyt hirdettünk. Az osztályok szorgalmasan készítették szobraikat, és persze az izgalmas hócsaták sem maradhattak el.

A jókedv és vidámság délutánra sem fogyott el. A kis közösségek együtt töltötték el szabadidejüket. Társasjátékoztak, filmet néztek, vetélkedtek, buliztak.

Az iskolai farsang sikeréhez sok-sok láthatatlan kéz munkája járult hozzá, valaki nyereménytárgyakat csomagolt, valaki dekorációt készített a folyosóra. Nagyon köszönjük a szülők rekordmennyiségű tombolafelajánlását, a gyerekek egyedi, kreatív jelmezeinek elkészítését.

Mészáros Ágnes

Tovább a képekhez>>>

2021-02-17 14:30