A közterületi munkákat segíti az új kisteherautó

Új Fiat Ducato haszongépjárművet vásárolt az önkormányzat március elején. A 3,5 tonnás összsúlyú, három oldalra billenőplatós, 2.300 köbcentis, dízelmotoros, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású gépjárművel egy ugyanilyen márkájú, 17 éves eszközt váltott korszerűbbre a Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egysége. A kisteherautót elsősorban a közterületi munkákba, a zöldhulladék szállításba vonják be.Folyamatos a technikai fejlesztés, ez a harmadik gépjármű, amit a közelmúltban vásárolt az önkormányzat a településüzemeltetési feladatok segítésére. A mostani, 9 millió forintos gépjárműberuházást hamarosan a régi IFA teherautó kiváltása is követi – tájékoztatott Tóth Ferenc, az önkormányzati Településüzemeltetési szakmai egység vezetője.

A Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ intézmény keretében történik az önkormányzat szociális feladatainak ellátása, a konyha működtetése, a karbantartási feladatok végzése, a zöldterületek kezelése, a védőnői szolgálat és az önkormányzati üdülő üzemeltetése.

Jelentős összeggel számolhat az intézmény a 2021. évi pénzügyi tervében járművek karbantartására és kéziszerszámok beszerzésére is.

Herbályné Kalmár Irén

2021-03-17 16:56