Példamutatóan sokan adnak vért Martfűn

A járványügyi helyzet miatt, hosszabb kihagyás után, 2021.03.18-ára szervezett ismét kihelyezett véradást Martfűn a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete.A szervező Gálné Balasi Zsuzsanna védőnő köszönetet mondott a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetőjének, aki helyet biztosított a véradás számára, és az ott dolgozóknak, akik segítették a Vöröskereszt munkáját.

Köszönetet mondott azoknak a véradóknak is, akik eljöttek a véradásra, ezáltal segítve embertársaikat, hiszen a mostani járványügyi helyzetben nagyon nagy szükség van a leadott vérre.

Martfűn 36-an adtak vért ezen a napon, amely, a véradások helyi szervezője szerint kiemelkedő szám, hisz Szolnokhoz képest is többen adtak vért városunk lakói közül.

A Magyar Vöröskereszt fennállása alatt mindig elsőként igyekezett segíteni a veszélyhelyzetekben, a hatóságok mellett. Nincs ez másképp a koronavírus kapcsán sem, most is azon fáradoznak, hogy a járvány hatásait enyhítsék.

A harmadik hullámban egyre több a koronavírus fertőzött, a gyógyultak közül azonban visszaesett a plazmaadásra feliratkozók száma, hívta fel a figyelmet MTI közleményben március elején az Országos Vérellátó Szolgálat. Mindenkit, aki legalább három hete meggyógyult arra kérnek, hogy jelentkezzen plazmadonornak.

A közlemény szerint a véradók számának növelése is fontos a következő időszakban, aki védőoltást kapott, akár már másnap, és a betegségen átesettek, három héttel a gyógyulás után jelentkezhetnek.

Herbályné Kalmár Irén

2021-03-23 14:02