Áldott Húsvéti ünnepeket és jó egészséget kívánunk!

A húsvét tavaszünnep, kivételes esemény, amely egyszerre szól a szabadságvágyról, a lelki és testi megújulásról, a nagyböjt lezárásáról, a kereszthalálról, Krisztus feltámadásáról és a családi összetartozásról.

2021-ben úgy készülünk a Húsvét misztériumára, hogy a koronavírus járvány immáron második alkalommal tartja távol az embereket, családokat egymástól. Ilyen körülmények között kell azonosulnunk a Húsvéti ünnepekkel, ami nem a halálról, hanem a reményről kell, hogy szóljon.Médiafelületeink minden kedves látogatójának áldott Húsvéti ünnepeket, az egyedül maradottaknak, betegeknek és elesetteknek vigasztalást kívánunk!

A Váci Egyházmegye tájékoztatása alapján: „A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárnunk, ezért a nyilvános istentiszteletek 2021. március 8-tól az egyházmegye egész területén szünetelnek.” A Római Katolikus Egyházközség Tiszaföldvár - Martfű - Homok, Kovácsik Antal állandó diakónus arra bátorítja a híveket, hogy otthonról az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein kapcsolódjanak be a szent cselekményekbe.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának döntése alapján Húsvét Ünnepén még nem tarthatnak Istentiszteleteket a református templomokban. Az ünnepi napokon online Istentiszteletekkel jelentkeznek – tájékoztatta a gyülekezet tagjait Kupai-Szabó Kornél református lelkész.

„Szedjük ki a Tavaszból / És magunkból, ami drága / És nézzünk mi egyformák, / Lelkesen egymásra.” (Ady Endre: Költők tavaszkor énekelnek)

Herbályné Kalmár Irén

2021-04-01 13:42