Koncert- és moziélmények új, minőségi hangzással

Második, befejező szakaszához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár mozi és színháztermének hangtechnikai felújítása április közepén. A korábbi, 2000-ben beszerzet végerősítő és színházi keverő mára igencsak megszolgálták az árukat. Most mindkét elavult berendezést újra tudták cserélni, az ehhez szükséges felszerelésekkel és mérésekkel, akusztikai beállítással együtt.- A közel egymillió forintos beruházás eredményeként a négyszáz férőhelyes terem mozi, színházi és koncertelőadásai is minőségi hanggal szólalhatnak meg, ami, bízunk benne, hogy tetszeni fog a látogatóinknak. Hosszútávon is megnyugtató, hogy mire ismét kinyit az intézmény, mindkét műfajban új hangrendszerrel szolgál(tat)hatunk - mondta el Asztalosné Kocsis Enikő, a kulturális intézmény igazgatónője.

- A mostani beruházás része annak a Nemzeti Kulturális Alap pályázati forrásaiból és önkormányzati támogatásból megvalósuló, komplett felújítássorozatnak, amelyben az elmúlt időszakban a színpad, a színpadi függönyök, a díszletmozgatók (trégerek), a mozivászon, a kis vetítővászon és a hangrendszer is teljességgel megújulhatott.

A színházterem terébe kihelyezett, minőségi hangfalak, a színházi és koncert produkciókban is használható center és mélynyomó hangrendszer jó keveréssel kiváló hangzást eredményez. A Művelődési Központ vezetője bízik benne, hogy az új berendezéseket biztonsággal tudják használni, 21. századi élményt nyújtva az intézmény látogatóinak.

Herbályné Kalmár Irén

2021-04-23 14:52