3D íjászverseny hagyományteremtő céllal

A Martfű Városi Sportegyesület Deák Miklós Íjász Szakosztálya 2021. április 25-én vasárnap megrendezte az I. Martfűi 3D Íjászversenyt, melynek célja az íjászat népszerűsítése és a sportbaráti kapcsolatok ápolása. Az esemény kiemelt támogatói a Martfű Termál Spa és a Kukucska Lovasklub voltak.

A verseny Rajna Attila egyéni vállalkozó, a szakosztály tagjának kezdeményezésére jött létre – tudtuk meg Nagy Mihály szakosztályvezetőtől. A jelenlegi helyzet miatt az eseményt zárt kapuk mögött, látogatók és családtagok részvétele nélkül rendezték.

Az országosan meghirdetett, önköltséges versenyre több mint 130 íjász nevezett öt korcsoportban, minitől a szeniorig, az íjak típusa szerint pedig a következő kilenc kategóriában indulhattak: pusztai (PB-HB), longbow (TR-LB), vadászreflex (TR-RB), barebow (BB), olimpiai (OL), csigás vadász (HU), csigás szkópos (CU), számszeríj (CRB), fúvócső.

A 24 csapatnak 24 célon kellett túljutnia a Martfű Termál Spa kempingterületén. A bemelegítő lövések után vadon élő állatokat megformázó, életnagyságú térbeli célokra lőttek az íjászok.

A Deák Miklós Íjász Szakosztály versenyzői közül a martfűi Kocsi István csigás vadász (HU) - felnőtt férfi kategóriában 3. helyezést ért el, a martfűi Kocsi Kálmán olimpiai (OL) - férfi felnőtt kategóriában 2. helyezett lett, a szintén helybéli Kiss Attila pedig olimpiai (OL) - férfi szenior kategóriában végzett az előkelő 2. helyen.

– A verseny kiváló időjárási körülmények között és nagyon jó hangulatban telt – értékelte az sporteseményt Nagy Mihály. Az ország számos pontjáról érkező résztvevők közül sokan először jártak Martfűn, de szívesen jönnének vissza városunkba, akár egy újabb íjászversenyre is.

A 2021-es 3D Íjász Világ- és Európa-Bajnokságot idén hazánkban, Szekszárdon rendezik meg, ahol a martfűi íjász szakosztály több kiváló versenyzője is eséllyel indulhat. Ehhez azonban még jónéhány országos versenyen kell kvalifikálniuk magukat.   

Az íjászverseny megrendezésének további támogatói voltak: Csüllög és Társa Kft., Potyka Horgászbolt, Csavar-Lak, M&H Ajándékbolt, Erdei Mihályné - Kisállatkereskedés, Máté Hús Túrkeve, Mobil Fizikoterápia Martfű, Vianzo Team Kft. Martfű, Delfin Söröző - Fehér Imre, Borsos Ildikó Virágüzlet, Piko-Fém Kft. Martfű, B-Therm Hungária Kft. - Nyílászáró Centrum, Pintér Márton, Nagy Ferenc.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város