Ingyenes energetikai tanácsadás segíti az építkezőket, lakásfelújítókat

Családi házak energetikai korszerűsítési kérdéseiben, a lakásvásárláskor figyelembe veendő műszaki-energetikai szempontokban, a vállalkozásoknak pedig a telephelyük és a gyártási folyama­taik hatékonyabb energiafelhasználásában nyújtanak zsebbevágó információkat az idei évtől a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében működő országos energetikai tanácsadó hálózat szakértői.A központi finanszírozással, az energiahatékonysági törvény végrehajtásához kapcsolódóan, a Magyar Mérnöki Kamarán keresztül működő ingyenes energetikai tanácsadás a magánszemélyek és a KKV-k számára is a kamara honlapján, a nyitóoldalon közvetlenül elérhető (https://www.mmk.hu/tanacsadas/). Az itt található információ és adatlap segítségével történhet az adott problémakör feldolgozása, adatokkal alátámasztása, majd a bejelentkezés – tájékoztatott Csűrök Tibor energetikus.

A kamarában az ügyintézők segítenek pontosítani a problémát, adatokat, majd tanácsadóhoz irányítják az érdeklődőt.

Az energetikai tanácsadás a jelenlegi járványhelyzet miatt interneten keresztül zajlik, de később lehet személyes, helyszíni tanácsadás is.

A konzultációról és a felmerült energetikai javaslatokról emlékeztető készül. Ha ezek alapján valósul meg a beruházás, annak az eredményét jelenteni kell, más kötelezettség nem terheli az ingyenes energetikai tanácsadást igénybe vevő magánszemélyeket és vállalkozásokat – tudtuk meg a martfűi önkormányzat energetikai pályázataiban közreműködő szakembertől.

Herbályné Kalmár Irén

2021-04-27 16:49