A nyílászárók cseréjével folytatódik a garzonlakások felújítása

Újabb lendületet vett az önkormányzati garzonlakások felújítása. Március közepétől a Csüllög és Társa Kft. megkezdte az épület komplex épületenergetikai és megújuló energiát hasznosító felújítását.

A 2021-ben elvégzett tetőszigetelés során, önkormányzati forrásból, komplett hőszigetelést, vízszigetelést és új ereszcsatornázást kapott az épület.

A munkálatok egy, az önkormányzati tulajdonban levő épületállomány energetikai felújítására és az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítására elnyert támogatásnak köszönhetően folytatódhatnak, a nyílászárók már elkezdett cseréjével, homlokzati hőszigeteléssel és napelemek telepítésével.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az EU és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású támogatás összege: 102,2 millió Ft. Befejezését 2022. január végéig tervezik.

A beruházás részeként az épület akadálymentesítésére, fűtéskorszerűsítésre és a közös terek világításának LED-es korszerűsítésére is sor kerül, komfortosabb és esztétikailag is színvonalasabb lakhatási körülményeket biztosítva az ott élőknek.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város