Szükségük van a támogatásra a civil szervezeteknek

Egyes martfűi civil szervezetek önkormányzati támogatásának odaítélése még várat magára, de a helyi szervezetek által benyújtott pályázatok alapján, az egyéb nonprofit szervezetek támogatásáról már döntött dr. Papp Antal Martfű város polgármestere, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva.

Martfű Város Önkormányzata a város költségvetésének elfogadásakor a helyi civil közösségek támogatására minden évben jelentős tételt különít el. A civil szervezetek támogatása 2.100 ezer Ft, az egyéb nonprofit szervezetek támogatása 1.350 ezer Ft összegben szerepel a 2021. évi pénzügyi tervben.

A polgármesteri döntéssel Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatást biztosít:

- a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-alföldi Régió számára 300 ezer Ft összegben, a martfűi Szeretetház működési kiadásaira: közüzemi díjak finanszírozására, riasztórendszer üzemeltetési költségére.

- a Martfűi Polgárőr Egyesület számára 350 ezer Ft értékben az éjszakai járőrszolgálat, rendezvénybiztosítás, baleseti helyszínbiztosítás lebonyolításához szükséges üzemanyagköltség, a gépkocsi javítási, karbantartási, gumicsere, biztosítás költsége, az adminisztrációs és postaköltség, valamint autóklíma, számítógép javítás költségének finanszírozására.

- a Martfűi Református Egyház számára 350 ezer Ft összegben a közüzemi díjak finanszírozására.

- a Tiszaföldvári Római Katolikus Plébánia számára 350 ezer Ft működési célú támogatást nyújt az önkormányzat a Martfűi Szent Tamás Templom közüzemi díjainak finanszírozására és a hangversenyzongora hangolására.

– A 2021-es évre vonatkozóan a civil szervezetek önkormányzati támogatása szinte az egyetlen támogatási forma a pénzügyi tervben, ami az előző évekhez képest nem csökkent – tudtuk meg dr. Papp Antal polgármestertől. – A civil szervezetek általában valamilyen rendezvényhez vagy munkához kötik a támogatási kérelmüket. Ezeket a tevékenységeket a jelenlegi helyzetben nem tudják folytatni, ezért több civil szervezetnél a támogatások kifizetése elhúzódhat.

A polgármester, a képviselő-testület hatáskörében eljárva, döntésével ugyanezen a napon fogadta el a civil és nonprofit szervezetek 2020. évi önkormányzati támogatásának elszámolását.

A szervezetek benyújtott dokumentumai alapján a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete, a Martfűi Kossuth úti Nyugdíjas Klub, a Jóreménység Klub Egyesület, a Martfűi Városi Nyugdíjas Egyesület, a Martfűi Városi Szabadidős Kör, a Martfűi Városszépítő Egyesület, a Martfűi Polgárőr Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja, a Római Katolikus Plébánia és a Martfűi Református Egyházközség pénzügyi elszámolásai a jogszabályi előírásoknak és a támogatási szerződésekben foglaltaknak megfelelően történtek.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város