Minden fa fontos! - Sikerrel pályáztak és el is ültették az érkező facsemetéket

A Településfásítási Program keretében 30 darab nyírfacsemetét ültettek a martfűi önkormányzat Településüzemeltetési csoportjának munkatársai 2021. május 3-án az óváros Mandula út mögötti területén – tájékoztatott Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa.

A faültetés szakmai megvalósítását Virág Máté erdőmérnök, az Országos Erdészeti Egyesület helyi tagja is segítette.

A programnak köszönhetően országosan 12 ezer darab, belterületen elültethető fát igényelhettek a 10 ezer fő alatti települések. A fával borított területek növelése, a települések zöldítése mellett fontos szempont, hogy a fák elültetése, gondozása erősítse a helyi közösségeket.

Az akciót az Agrárminisztérium az Országfásítási Program keretében hirdette meg, a Vidékfejlesztési Programhoz, a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez, valamint az Éghajlatváltozási Cselekvési Tervhez kapcsolódóan.

A Településfásítási Program célja elsősorban a közterületek és az oktatási-nevelési intézmények területének fásítása. Az önkormányzatoktól, az állami, önkormányzati és egyházi intézményektől és a civil szervezetektől érkező igényeket a beérkezés sorrendjében a készlet erejéig teljesítették.

A Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési pályázatai komoly lehetőséget jelentenek a települési erdőterületek növelésében.

Minden fa fontos! Már egyetlen fa elültetésével, kisebb facsoportok létrehozásával, a belterületi fásítással hozzájárulunk közös céljaink eléréséhez: az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város