Sikeres rendezés, kiváló eredmények a martfűi aquatlon versenyen

Május 16-án vasárnap városunkban rendezte meg a Sport XXI Aquatlon 2021. évi Dél-Kelet-Magyarországi Regionális döntőjét a Martfűi Úszó és Triatlon Klub. A szakaszos aquatlon verseny Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből érkező úszó - futó résztvevői a Martfű Termál Spa uszodájában és a Városi Sporttelepen mérték össze tudásukat egyénileg és csapatban, korcsoportonként különböző versenytávokban, az úszó és futóidők együttes figyelembevételével.

A versenyzők először az úszástávjukat teljesítették, majd korcsoportokra bontva futották le az előírt távot.

Az értékelés egyéni versenyeken évfolyamos bontásban, csapatversenyekben a Magyar Triatlon Szövetség versenyszabályzatában meghatározott korcsoportos bontásban történt.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub sportolóinak kiemelt eredményeiről Balogh József, a klub elnöke tájékoztatott.

Újonc1. 2012: Jeneses Olívia 4.

Újonc1. 2013: Jeneses Martin 2., Gaál Rebeka 1. Petróczki Dénes 5.

Újonc2. 2010: Kecskés Attila 5., Petróczki Gábor 6., Mihalik Eszter 4.

Újonc2. 2011: Burján Tamás 3., Varga Zóra 3., Gál Dorka 6., Mihalik Rebeka 7., Serfőző Sára 8.

Gyermek 2008: Juhos Mihály 3., Mihalik Szilárd 10., Varga Zoárd 11.

Gyermek 2009: Bontovics Márk 1.

Serdülő 2006: Hevesi Vajk 4., Gáspár Barnabás 6.

Serdülő 2007: Danku László Botond 2., Forgács Korinna 1., Németh Noémi 2., Deák Dorina 4., Haller Noémi 5.

Az egyéni helyezéseken túl minden korcsoportban állhatott martfűi csapat a dobogó valamely fokán.

A versenyzőket felkészítette: Balogh Máté, Kovács Péter, Németh Csaba.

A klub elnöke az elért eredményekről és a verseny hangulatáról egy „elsőversenyes” martfűi szülő gondolatait is megosztotta velünk: „Fantasztikus eredmények születtek. Egyik-másik futam szinte lélegzetelállító volt. Köszönet mindenkinek az élményért.”

A járványügyi helyzet miatt fennálló aktuális kötelezettségek betartásával, a versenyzők mellett ezúttal már a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolókat is a versenyhelyszínekre várta a szervező Martfűi Úszó és Triatlon Klub.

Reméljük, hogy a közelről és távolról érkező sportolók és szurkolók is élményekkel és szép emlékekkel tértek haza városunkból.

A Martfűn megrendezett, Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Kelet Regionális döntő a Magyar Triatlon Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Az edzések és a felkészülés tovább folytatódnak. Május 29-30.-án Tiszaújvárosban Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon, Sprinttávú amatőrkupa és utánpótlás ranglista versenyen mérik össze tudásukat a sportág, köztük a Martfűi Úszó és Triatlon Klub legjobbjai.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város