Sikeres rendezés, kiváló eredmények a martfűi aquatlon versenyen

Május 16-án vasárnap városunkban rendezte meg a Sport XXI Aquatlon 2021. évi Dél-Kelet-Magyarországi Regionális döntőjét a Martfűi Úszó és Triatlon Klub. A szakaszos aquatlon verseny Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből érkező úszó - futó résztvevői a Martfű Termál Spa uszodájában és a Városi Sporttelepen mérték össze tudásukat egyénileg és csapatban, korcsoportonként különböző versenytávokban, az úszó és futóidők együttes figyelembevételével.A versenyzők először az úszástávjukat teljesítették, majd korcsoportokra bontva futották le az előírt távot.

Az értékelés egyéni versenyeken évfolyamos bontásban, csapatversenyekben a Magyar Triatlon Szövetség versenyszabályzatában meghatározott korcsoportos bontásban történt.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub sportolóinak kiemelt eredményeiről Balogh József, a klub elnöke tájékoztatott.

Újonc1. 2012: Jeneses Olívia 4.

Újonc1. 2013: Jeneses Martin 2., Gaál Rebeka 1. Petróczki Dénes 5.

Újonc2. 2010: Kecskés Attila 5., Petróczki Gábor 6., Mihalik Eszter 4.

Újonc2. 2011: Burján Tamás 3., Varga Zóra 3., Gál Dorka 6., Mihalik Rebeka 7., Serfőző Sára 8.

Gyermek 2008: Juhos Mihály 3., Mihalik Szilárd 10., Varga Zoárd 11.

Gyermek 2009: Bontovics Márk 1.

Serdülő 2006: Hevesi Vajk 4., Gáspár Barnabás 6.

Serdülő 2007: Danku László Botond 2., Forgács Korinna 1., Németh Noémi 2., Deák Dorina 4., Haller Noémi 5.

Az egyéni helyezéseken túl minden korcsoportban állhatott martfűi csapat a dobogó valamely fokán.

A versenyzőket felkészítette: Balogh Máté, Kovács Péter, Németh Csaba.

A klub elnöke az elért eredményekről és a verseny hangulatáról egy „elsőversenyes” martfűi szülő gondolatait is megosztotta velünk: „Fantasztikus eredmények születtek. Egyik-másik futam szinte lélegzetelállító volt. Köszönet mindenkinek az élményért.”

A járványügyi helyzet miatt fennálló aktuális kötelezettségek betartásával, a versenyzők mellett ezúttal már a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolókat is a versenyhelyszínekre várta a szervező Martfűi Úszó és Triatlon Klub.

Reméljük, hogy a közelről és távolról érkező sportolók és szurkolók is élményekkel és szép emlékekkel tértek haza városunkból.

A Martfűn megrendezett, Sport XXI Aquatlon 2021 Dél-Kelet Regionális döntő a Magyar Triatlon Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Az edzések és a felkészülés tovább folytatódnak. Május 29-30.-án Tiszaújvárosban Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon, Sprinttávú amatőrkupa és utánpótlás ranglista versenyen mérik össze tudásukat a sportág, köztük a Martfűi Úszó és Triatlon Klub legjobbjai.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

2021-05-21 15:05