A döntősök tizes listáján a Martfű Városi Nőikar – A megyei Prima díj középdöntője május közepén lezárult, de a szavazás augusztus végéig folytatódik

A Martfű Városi Nőikar a Prima Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj 2021 középdöntőjében, a Magyar Zeneművészet kategóriában a legtöbb szavazatot kapta az Új Néplapban megjelenő szelvényeken, és bejutott a döntősök tízes listájába. A kategóriagyőztesek között újabb szavazási folyamat végén dől el, idén kiket díjaznak majd.A tíz kategóriagyőztes döntős közül, egy különdíj és a közöségdíj mellett, végül hárman vehetik át majd a megyei Prima Díjat.

– Nagyon köszönjük mindenki támogatását, amire a továbbiakban is számítunk! – reagált nőikar sikerére Asztalosné Kocsis Enikő. A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatónője, a nagy múltú kórus tagja, ismét arra bíztat, hogy aki tudja, továbbra is segítse szavazataival a Martfű Városi Nőikart.

A döntőben dr. Suba Györgyné népművelő (irodalom), Baranya Dávid táncművész (színház- és filmművészet), Király György festőművész (képzőművészet), dr. Rusvai Miklós víruskutató (tudomány), Danyi Zsuzsanna kulturális szakember (oktatás és köznevelés), Ungvári Henrietta lakberendező (építészet és építőművészet), Pető Dávid, a Szolnok TV cégvezetője (sajtó), Bodonyi Dóra világbajnok kajakos (sport), Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület (népművészet és közművelődés) és a Martfű Városi Nőikar (zeneművészet) várja a szavazatokat.

A Martfű Városi Nőikar küldetése a zenekultúra, a kórusmuzsika ápolása, népszerűsítése, kulturális, jótékonysági és egyházi események gazdagítása. A Nőikar tagjait az igazi zeneszeretet, az együtt éneklés öröme tartja össze és segíti szakmai céljaik elérésében.

Az 1979-ben Bozorádi János karnagy által alapított Nőikar számos hazai és külföldi szereplésen szerzett elismerést, több alkalommal jutalmazták arany fokozatú minősítéssel, fesztiváldíjjal.

A kórust 2015 óta Szabó Zsolt karnagy irányítja magas színvonalú művészeti munkával.

Zeneművészeti tevékenységük újabb elismerése, hogy a megyei PRIMA díj döntős várományosai között köszönthetjük őket.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Herbályné Kalmár Irén

2021-05-21 16:20