Három végzős osztály, három ballagás a martfűi általános iskolában

Feldíszített osztálytermek, szülők, rokonok a szeretet virágaival, ajándékaival. Ugyanaz és mégis más volt az idei ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolában. 2021. június 18-án, az enyhülő vírushelyzetben osztályonként külön, három időpontban ballagtak az iskola végzős diákjai. Az iskolaépületbe, az osztályokba ezúttal nem követhették a ballagókat a szülők, a látogatók, és a rendezvény szabadtéri részére is korlátozott volt a belépés.

 

A szokásos ballagási összefoglaló helyett a három, lehetőség szerint teljes felvételt ezért készíttette az önkormányzat Médiacsoportjával az iskola.

Az idei ballagást az is különlegessé tette, hogy az osztályfőnökeik mellett, az osztályokkal együtt ballagtak alsós tanítóik is, büszkeséggel tekintve tanítványaikra.

Földi Edina örömmel köszöntötte a ballagási ünnepségek résztvevőit, a vendégeket, dr. Papp Antal polgármestert, kollégáit és a nap főszereplőit, a ballagó diákokat.

– Ma minden rólatok szól! – fordult szeretettel a nyolcadikosok felé az iskola igazgatónője. – A ballagótarisznya a vállatokon, benne útravaló. A szokásos pogácsa, névsor és idézet mellett benne van a Martfűi Városszépítő Egyesület ajándéka is, a Martfű városról szóló kiadvány, melyben minden évben szerepelnek a ti neveitek is, és egy búcsúzó gondolat az iskolától. Forgassátok szeretettel, hiszen az önkormányzat és az egyesület nagy örömmel készíttette nektek.

Az iskolában maradó diákok nevében Pató Luca 7.a osztályos tanuló köszönt el a ballagó nyolcadikosoktól. – Az elmúlt, több mint egy évben valami olyasmit tapasztalhattunk meg, amikről eddig a történelemkönyvekben olvashattunk. Rohanó világunk elcsendesült, megállt, lehetőséget adva arra, hogy mi magunk is egy kicsit megálljunk és elgondolkodjunk. Milyen nagy izgalommal vágtunk neki az online tanulás világának otthon, a szüleinkkel együtt. Ám, ahogy telt az idő, egyre inkább hiányoztak olyan dolgok, amelyek előtte maguktól értetődőek voltak. Összefutni a folyosón és egymásra mosolyogni, együtt futni, hogy ne késsünk el, megölelni egymást, miután szünet után újra találkoztunk, nagyokat beszélgetni a szünetekben, a közös ebédek. Ahogy az élet lassan, de biztosan visszatér a járvány előtti állapotába, minél több ilyen pillanatot töltsünk együtt, és örüljünk, hogy újra kezet foghatunk, ölelkezhetünk, arcra puszizhatunk társainkkal, és ebben a tudatban fogadjátok új osztálytársaitokat is a középiskolában!

Az osztályoknak szóló, személyes visszaemlékezések, a sok szép közös pillanat felidézése után az elismerések sora következett.

Földi Edina szeretettel gratulált Csurgó Ilona méltán megérdemelt elismeréséhez, aki már korábban átvehette a Szolnoki Tankerületi Központ kiváló pedagógusa díjat.

Pápainé Molnár Anikó, Kovács Mihály és Kabai Zsolt, az iskola munkatársai a ballagási ünnepség keretében vehették át a Szolnoki Tankerületi Központ elismerő oklevelét. Az oklevelet Zátroch Anett főosztályvezető adta át részükre.

Az új utakon való indulás előtt, az iskola hagyományaihoz híven, azok a diákok is díjazásban részesültek, akik kiemelkedő teljesítményükkel példaként szolgálnak.

A 8.a osztály tanulói közül kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért Ádám Vivien Annamária és Laczkó Máté, kitűnő tanulmányi eredményéért és szorgalmáért Szabó Mihály Bence, kiemelkedő tanulmányi eredményéért, szorgalmáért és közösségi munkájáért Biacsi Sára és Kiss Helén vehetett át elismerést. Jó tanulmányi eredményéért és szorgalmáért Kovács Anna, kiemelkedő tanulmányi eredményéért és szorgalmáért Plesovszki Csenge és Pótár-Bóta Zalán, kiemelkedő tanulmányi eredményéért, szorgalmáért és közösségi munkájáért Szűcs Vivien, a nyolcadik évfolyamon nyújtott jó tanulmányi eredményéért pedig Gémes László Richárd részesült jutalomban.

Az idei tanévben az Év felsős sportolója díjat Németh Noémi 8.a osztályos tanuló kapta, kiemelkedő triatlon eredményeiért.

Az iskola Művészeti díjában a 8.a osztályból Pótár-Bóta Zalán részesült, aki táncpartnerével, Bata Indirával évről évre jobb eredményt ér el a különböző táncversenyeken.

A 8.b osztályból, kitűnő tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért, a digitális tanrendben mutatott hozzáállásáért és szorgalmáért Forgács Korinna, kimagasló tanulmányi munkájáért Antal Kornél, kimagasló tanulmányi és közösségi munkájáért, a digitális tanrendben mutatott hozzáállásáért és szorgalmáért Bagi Panna, Détár Emília Lilla, Komáromi Bendegúz, Nagy Réka, Nyerges Izabella, Révi Dorina, Szalai László, Tóth Lora, Vágner Laura és Vágner Norbert Ottó, kimagasló tanulmányi és közösségi munkájáért és művészeti tevékenységéért Bozorádi Mia, a személyes fejlődésért, amit a közösségen belül elért Dunai Péter, kimagasló tanulmányi és közösségi munkájáért Fejes Katica Bogárka, Stonawski Csanád és Trencsényi Dániel vehetett át jutalmat. Annak elismeréseként, hogy megmutatta, hogyan lehet minimális energiabefektetéssel túlélni 8 évet, Gyulai Márk és Jámbor Zsolt is a díjazottak közé került. Közösségi munkájáért Libor Zétény, 8 éven át kitűnő tanulmányi eredményéért Forgács Korinna, sikeres középfokú angol nyelvvizsgájáért pedig Détár Emília részesült elismerésben.

Az iskola Jó tanuló, jó sportoló díját is Forgács Korinna 8.b osztályos tanuló vehette át.

A 8.c osztályból Fazekas Petra kitűnő tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért és szorgalmáért, Nagy Viktória jó tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért és szorgalmáért, Bede Rebeka jó tanulmányi eredményéért, példás magatartásáért és szorgalmáért, Futó Angéla Vivien segítőkészségéért, napközis tevékenységéért, Farkas Fanni az osztályban végzett közösségi munkájáért, Tóth Roland a tanórai és fejlesztő foglalkozásokon nyújtott kitartó, eredményes munkájáért, Szikszay Nándor kimagasló sporttevékenységéért, valamint csodálatos természetfotóiért részesült elismerésben.

Az iskola Művészeti díját a 8.c osztályban Bata Indira Zoé vehette át, aki táncpartnerével, Pótár-Bóta Zalánnal évről évre jobb eredményt ér el táncversenyeken.

Földi Edina a ballagásokon megköszönte azoknak a szülőknek a segítségét, amit gyermekük osztályközösségeiben végeztek fáradhatatlanul.

Az iskola igazgatónője köszönetet mondott kollégáinak a tanév eredményességéért, a sok törődésért, szeretetért, amellyel tanítványaikat nevelték, tanították ebben a tanévben is. Hivatástudatuknak köszönhető az a kimagasló eredmény, amellyel az oktatási intézmény büszkélkedhet.

Az idei ballagásokon ismét magasra szálltak az immár környezetbarát, lebomló lufik, jelképesen új utakra engedve a martfűi általános iskola végzős diákjait, tarisznyájukban jól megalapozott tudással, sok-sok közösségi tapasztalattal és emberi értékkel.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a 2021.06.19 - Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolában - 8.a képgalériához>>>

Tovább a 2021.06.19 - Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolában - 8.b képgalériához>>>

Tovább a 2021.06.19 - Ballagás a Martfűi József Attila Általános Iskolában - 8.c képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város