A martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepe

Hit nem csak szavakban, hanem valóságban is

Tiszaföldvárról, Homokról és Martfűről is szeretettel vártak mindenkit a Martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepére, 2021. július 4-én, vasárnap.

Az ünnepi szentmise és körmenet délelőtt 10 órakor kezdődött, melyet Benvin Sebastian Madassery, indiai származású verbita szerzetes atya, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója tartott. Az egyházközség vendégeként vele érkezett két indiai szerzetesnővér is.

Benvin Sebastian Madassery Szent Tamás ereklyéjének elhelyezésekor is jelen volt a martfűi templomban.

– A mai világban fontos nem csak szavakban, hanem valóságban is hinni, hittel szembenézni a szenvedéssel. Ezt üzeni ma szent Tamás. Szenvedés az, ami vár Európára, és amelyre hittel készülni kell. A közömbös kereszténység Európa végét jelentheti.  Erre kell készíteni a szívünket, és erre kell készülniük a következő generációknak, a fiataljainknak, gyermekeinknek, unokáinknak is. A megmaradás maga a szenvedés lesz! – figyelmeztetett az indiai verbita szerzetes atya.

Az Isteni Ige Társasága, ismertebb nevén a verbita szerzetesrend 1875-ben alapított római katolikus szerzetesrend, amelynek elsődleges célja a külföldi misszió.

A verbita missziós szerzetesrend tagjait a hármas szerzetesi fogadalom fűzi össze, melyben papok és testvérek élnek és dolgoznak együtt, hirdetve a Szeretet Istenének Országát. Az Isteni Ige Társasága jelenleg a világ egyik legnagyobb missziós szerzetesrendje. A verbiták mind az öt világrészen működnek. A rend sajátos stílusa, hogy egy-egy közösségben több nemzetből származó szerzetesek élnek.

Herbályné Kalmár Irén


Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város