Értesítés újabb légi és földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn, a szúnyogok légi kémiai irtását 2021. július 7-én, (szerdán) napnyugta előtt 1,5 órával tervezik a szakemberek. Ugyan ezen a napon a földi kémiai szúnyogírtást is elvégzik a késő esti órákban. Rossz idő esetén a csipőszúnyogok gyérítése július 8., 9. napján, ugyanebben az időben valósul meg.

 
 


A szúnyogirtás során felhasználásra kerülő vegyszer: Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, azonban a MÉHEKRE VESZÉLYES!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

UTÓLAGOS TÁJÉKOZTATÁS: Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal harmadfokú hőségriasztást adott ki, 2021. július 07. 0 órától 2021. július 9. 24 óráig, emiatt a szúnyoggyérítések időpontjai módosulnak. A SZEMP Air Légiszolgáltató Kft. a légi kémiai és földi kémiai szúnyoggyérítés következő időpontjáról később ad tájékoztatást.

2021-07-05 14:08