Az Év Fája 2021 – Versenyben a martfűi Mese fa

Idén 27 jelölés érkezett az Év Fája versenybe a májusi határidőig, amelyek közül tizenegyet juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije, köztük városunk meseszép tölgyfáját is. Az idén tizenkettedik alkalommal szervezett vetélkedő olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében – olvasható a verseny honlapján.A döntősök között szereplő martfűi Mese fa - egy őshonos kocsányos tölgyként - a hosszú évek alatt büszkén állt, növekedett. Hallotta a reggel sietős léptekkel a cipőgyárba haladó emberek zaját, a játszadozó gyerekeket. Az évek múltával monumentális fává nőtt, hosszú kígyószerű ágai és szép, kedves formája miatt a gyerekek kedvenc játszóhelye lett, hozzá járnak „kirándulni” a bölcsődések, óvodások, alóla gyűjtenek makkot a kreatív foglalkozásaikhoz. A nagyobbak szeretnek rajta mászni, ücsörögni. A fiatalok is szívesen beszélgetnek órákon át a fa körül.

Olyan nevezetessége Martfűnek, amit mindenki szeret megmászni, ahol helyiek és kirándulók fotózkodnak, amit 2015-ben a Települési Értéktár Bizottság Helyi értékké nyilvánított.

Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén július 1-én indul és október 1-én éjfélkor zárul.

A MARTFŰI MESE FÁRA ezen a linken keresztül tudnak szavazni: https://evfaja.okotars.hu/dontosfak

2021-07-09 10:48