Értesítés újabb légi és földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn, a szúnyogok légi kémiai irtását 2021. július 13-án, (kedden) napnyugta előtt 1,5 órával tervezik a szakemberek. Ugyan ezen a napon a földi kémiai szúnyogírtást is elvégzik a késő esti órákban. Rossz idő esetén a csipőszúnyogok gyérítése július 14., 15. napján, ugyanebben az időben valósul meg.

 

A szúnyogirtás során felhasználásra kerülő vegyszer: Deltasect Plus 1,2 ULV, az engedélyezett dózisban. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, azonban a MÉHEKRE VESZÉLYES!

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

UTÓLAGOS TÁJÉKOZTATÁS: Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal harmadfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére 2021. július 13. 00 órától 2021. július 15. 24 óráig, mely érinti a szúnyoggyérítés időpontját is. A SZEMP AIR Légiszolgáltató Kft. tájékoztatása szerint a szúnyoggyérítés következő időpontja 2021. július 16. Időjárási akadály esetén a pótnapjai 2021. július 17-18. A légi kémiai és a földi kémiai szúnyoggyérítés a fenti időszakokban valósul meg.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város