Nyitott szemmel a természetben

„Martfű ezer arca” címmel nyílt kiállítás 2021. augusztus 13-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban, melyen Martfűhöz kötődő fotósok mutatkoztak be, ezúttal a természet ihlette pillanatok megörökítésével.

A Martfűi Ünnepi Napok nyitórendezvényén Asztalosné Kocsis Enikő, városunk kulturális intézményének vezetője köszöntötte az alkotókat, családtagjaikat és a jelenlévőket.

– Az ünnepi kiállításra azokat az alkotókat hívtuk, akik folyamatosan jelen vannak képeikkel az online térben, vagy szerencsés esetben találkozhattunk munkáikkal kiállításokon, a nyomtatott sajtóban és kiadványokban is. Külön érték és köszönet, hogy az elmúlt időszakban fotóikon még többször láttatták velünk a szépet, a különlegeset, ami körülvesz bennünket – hangsúlyozta az intézményvezető.

A Martfű Városi Művelődési Központ emeleti kiállítóterében Barta András, Bodzsár Bence, Botka Tibor, Czinege József, Herbályné Kalmár Irén, Kecső Judit, Kovács Tamás, Szabó Csaba, Székács Szidónia és Tabáni Krisztina fotóit láthatják az érdeklődők.

A tárlatot Vinczéné Balogh Magdolna kertészmérnök, a Martfűi Városszépítő Egyesület elnöke nyitotta meg. Városszépítőként féltő gonddal figyeli és tesz azért, hogy gazdagodjon élővilágunk, és neveli az új generációt is, hogy nyitott szemmel járjanak a maguk világában és óvják azt.

– Ez a kiállítás a természet szépségeire nyitott martfűi felnőttek szemével mutatja meg a helyi látnivalókat, ahogyan azok részeseivé válnak a környezetüknek, a természetnek, belepillantva a mikrovilágba, majd a magasba repítve, hogy úgy is megcsodálhassuk városunkat.

Vannak, akik évtizedek óta, mások csak néhány éve örökítik meg mindazt, ami megragadja őket, amit a környezetükben látnak.

Gratulálok nekik, és köszönöm, hogy képeik segítségével olyan érzéseket közvetítenek felénk, amelyek építenek vagy meghökkentenek, elandalítanak vagy mosolyt csalnak az arcokra. Képe válogatja – mondta Vinczéné Balogh Magdolna, hozzátéve – akik bár fotóznak, de nem jut eszükbe a felvételeiket megosztani másokkal, tegyék meg, mutassák meg azokat nekünk is!

A „Martfű ezer arca” című, martfűi fotósok alkotásaiból létrejött tárlatot szeptember 12-ig láthatják az érdeklődők a Művelődési Központban.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város