Megyei Képző- és Iparművészeti Tárlat – Szeptember 9-10-én várják a jelentkezőket és az alkotásokat

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár idén ősszel ismét megrendezi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képző- és Iparművészeti Tárlatot, a Szolnoki Művésztelep és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

2021-ben a Tárlat új elemekkel bővül. Szeretnék a fiatalokat jobban ösztönözni a részvételre, ezért a zsűri 35 éves korig külön díjazásban részesíti a fiatal alkotókat.

Korosztálytól függetlenül, a megye területén élő vagy tanuló, nem hivatásos alkotók és önszerveződő művészeti közösségek pályázatát várják, alkotókét, akik betöltötték a 16. életévüket, nem végezték el a Képző- és Iparművészeti Egyetemet, illetve annak jogelőd intézményeit.

A pályázók körében lehetnek autodidakta, naiv alkotók, de a kulturális intézmény örömmel fogadja a rajztanár végzettségű alkotókat is. A MAOE tagjai közül mindazokat, akik indíttatása az amatőr mozgalomhoz köthető.

Pályaműveket benyújtani az alábbi kategóriákban lehet:

Képzőművészet: festészet, grafika (bármely ága), szobrászat (kisplasztika, térplasztika, fafaragás), tűzzománc, új vizuális kísérleti műfajok (installáció, konceptek, videó)

Iparművészet: textil (patchwork, ruha, ruha kiegészítők, szőttesek, csipkék, nemez, fonott technikákkal készített, egyediséget hordozó alkotások - nem népművészeti-) kerámia, bútor (nem népművészeti), kovácsoltvas, egyedi játék, stb.

A művek beadási időpontja: 2021. szeptember 9-10. 8-18 óráig

A jelentkezés módja: jelentkezési lapot kitöltve, a művek leadásakor, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban (5435 Martfű, Mártírok útja 1.).

Nevezési díj: 1500,- Ft/alkotó/műfaj, a műtárgyak leadásakor, készpénzben fizetve

A kiállítás megnyitóját 2021. október 1-jére tervezi a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a kiállítás várhatóan 2021. november 2-ig tart.

A korábbi években is nagy számban mutatkoztak be megyénk tehetséges alkotói a Képző- és Iparművészeti Tárlaton. A martfűi Művelődési Központban 2020 októberében, 31. alkalommal megnyílt kiállításon 55 alkotó 116 munkája volt látható, és kiváló alkotók vehették át a zsűri nívódíjait.

Felhívás>>>

Jelentkezési lap>>>

Herbályné Kalmár Irén

 

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város