Segítőkész, összetartó közösségek – Tiszazugi Nyugdíjas Találkozó Martfűn

A martfűi Kossuth úti Nyugdíjasklub 2021. szeptember 10-én ismét megszervezhette hagyományos Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóját, a Martfű Városi Művelődési Központban. Térségünk nyugdíjas közösségei versekkel, dalokkal múlatták az időt, erősítve baráti kapcsolataikat, összetartozásukat.

Fejes János, a házigazda klub vezetője szeretettel köszöntötte a résztvevőket. A találkozóra több településről is érkeztek nyugdíjasklubok: Tiszakürtről, Cibakházáról, Tiszaföldvárról, Homokról és Kengyelről, Rákóczifalváról két klubból utaztak Martfűre, illetve helyi klubok és egyesületek is örömmel csatlakoztak az eseményhez.

Sólyom Dezsőné a rendezvény háziasszonyaként üdvözölte a klub vendégeit, aki ünnepi beszédében a klub fennállásának 25. évfordulójáról is megemlékezett.

– A klub 1995. június 1-jén alakult. Ezt a szép évfordulót az előző évben csak szűk körben tudtuk megünnepelni, így most annál nagyobb az örömünk, hogy velünk vagytok ti, a barátaink, azoknak a kluboknak a tagjai, akikkel hosszú évtizede nagyon jó kapcsolatban vagyunk, akik részesei voltak ennek az elmúlt 25 évnek.

– Veletek együtt abban hiszünk, hogy egy közösséghez csak akkor érdemes tartozni, ha odafigyelünk egymásra, ha együttérző, segítőkész emberek vesznek bennünket körül – mondta Sólyom Dezsőné, aki egy idézettel zárta gondolatait – a legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben.

Dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere is tisztelettel köszöntötte térségünk aktív nyugdíjas közösségeit, aki örömmel beszélt a leendő idősek otthonának is helyet adó volt iskolaépület, az idősek nappali ellátását segítő tereinek most zajló felújításáról.

Ünnepi műsorral tették emlékezetessé az martfűi találkozót, ahol fellépett a Molnár duó, majd Sülyi Károly nótaénekes és a Kossuth Nyugdíjasklub Énekkarának közreműködésével, az Összetartozás dalát hallhattuk. A délután további kedélyes hangulatáról Haberle Erika és Juhász László énekművészek gondoskodtak, akik operett-részletekkel és mindenki által jól ismert dallamokkal kedveskedtek a nyugdíjas közösségeknek.

Székács Szidónia


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város