Díjkiosztó a Ráday Mihály Város- és Faluvédők Szövetségénél

Kiosztásra kerültek a 2019-20-as, és a 2020-21-es tanév alatt meghirdetett Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért című pályázat díjai. A pandémia miatt elmaradt és az idén esedékes díjak végre eljutottak a sikeres alkotókhoz, köztük a martfűi tanulókhoz is.

 

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a 2019-20-as tanévben beküldött rajzokból 14 alkotás nyert országos díjat, míg a 2020-21-es tanév alatt készültekből 6.

Egyesületünk a korábbi évekhez hasonlóan az idén is felajánlotta, hogy felkiséri a budapesti díjkiosztóra tömegközlekedéssel, térítés nélkül azokat a gyerekeket, akiknek a szülei ezt kérik. Így két egyesületi tagunkkal 6 kisdiák utazott vonattal (egy szakaszon emeletes vonattal) Budapestre a Várba, a Budapest Történeti Múzeum Barokk Udvarán tartott ünnepségre. Egy kislányt pedig a szülei hoztak fel autóval.

30 év után először nem Ráday Mihály adta át a díjakat. Nyár végén bekövetkezett halála miatt az új elnök köszöntötte a fiatal alkotókat, akik rajzokkal, fotókkal, helytörténeti, néprajzi témájú dolgozatokkal pályáztak.

A díjak átvétele után a BTM vezetése azzal tisztelte meg a fiatalokat és kísérőiket, hogy hivatásos tárlatvezetővel mutatták be a múzeum egyes részeit. Ez sikert aratott a gyerekek nagy részénél, ezért ennek jövőre folytatását kérjük.

A pályázat rövidesen ismét kiírásra kerül némi változtatással. Ezért kérjük a pedagógusokat, a szülőket, hogy biztassák a gyerekeket: rajzoljanak, fotózzanak, írjanak. Mi pedig változatlanul bonyolítjuk a pályázat körüli teendőket, hogy minél több gyerek ismerje meg az alkotás és az elismerés örömét.

Vinczéné Balogh Magdolna
Martfűi Városszépítő Egyesület

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város