Író-olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával a gyermekkönyvtárban - 2021.09.28.

A Népmese Napja hetében Bosnyák Viktória ifjúsági író, műfordító látogatott el hozzánk könyveinek illusztrátorával, Dudás Győzővel. A 3. és a 4. évfolyamos kisdiákokat hívtuk meg a gyermekkönyvtárba ebből az alkalomból. A gyerekek számára nagy élmény volt személyesen találkozni azzal az írónővel, akinek több könyvét is olvasták, olvassák, feldolgozzák az iskolában.

Az írónő számos ifjúsági és gyermekkönyv szerzője, célja a szórakoztatva tanítás a pedagógusok munkáját is segítve ezzel. Több meséje, regénye kötelező olvasmány alsó tagozaton, történetei szerepelnek tankönyvekben is.

Írásaiban saját iskolai élményeiből, saját és gyermekei életéből vett történetekből táplálkozik. Könyveiben játékosan dolgoz fel egy-egy nyelvi, nyelvtani problémát, tanítja meg pl. az óra leolvasását.

A könyvek illusztrációit a szövegekhez igazodva szintén a jó hangulat, a játékosság, a szöveg és a kép sajátos kapcsolata jellemzi.

A gyerekek a jóhangulatú, vidám foglalkozáson ügyesen vettek részt a játékokban, tettek fel kérdéseket, majd boldogan dedikáltatták saját könyveiket. Nagy élménnyel gazdagodva tértek vissza az iskolába. Biztos vagyok benne, hogy teljesen másként olvassák majd ezeket a történeteket a személyes találkozás után.

Köszönjük az írónőnek és szerzőtársának, hogy elfogadták a meghívásunkat, és köszönjük a pedagógusoknak, hogy elhozták hozzánk a gyerekeket.

Reméljük, sok hasonló találkozásnak lehetünk még tanúi.

Székácsné Tálas Gabriella

könyvtárvezető

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város